Ивайловград със свой Пратер

Мащабна идея за изграждането на приключенски атракцион по подобие на прочутия Пратер във Виена ще бъде стартирана в Ивайловград от 2017 година. От община Ивайловград очакват развитие и по един от проектите с Гърция по програмата за Трансгранично сътрудничество за социализация на местността „Пещерата” и превръщането и в зона за отдих.

„Проектът вече премина първия етап на оценка. Предвиждаме изграждането на приключенски парк, оформяне на къщички за децата в клоните на боровете, въжени мостове за тях, тераса на един от южните живописни скатовете над града ни, откъдето се разкрива прекрасна гледка, още –  заслони, кътове за пикник, отдих и игри. Ще бъде оформен паркинг, ще се обособи и пешеходна зона за туристи и гости“, заяви в интервю пред Kmeta.bg Диана Овчарова, кмет на Ивайловград.

Конкретно за 2017 г. предстои да се случи това, което е разписано в програмата за управление. „В най-близък план предстои изграждането на детски атракцион на открито – не го приемайте като обикновена детска или спортна площадка, а като място, където родителите ще могат спокойно да оставят децата си на грижите на професионални аниматори, които да ги забавляват и работят с тях“, отбеляза Диана Овчарова. И уточни, че изборът на фирма за проектирането  на атракциона приключи, а през 2017 предстои неговото изграждане.

Източник: http://www.kmeta.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини