Националисти блокират подписката за присъединяване на Ивайловград към Кърджалийска област

Националисти блокират подписката за присъединяването на Ивайловград към Кърджали.Те плашат хората,че ще ги управлява областен управител-турчин.Заплашват инициатора на подписката Станимир Гелимачев и четиримата педагози,които обикалят селата на общината за да събират подписи.Предизборната ситуация нагнети страстите и събирането на подписи временно е спряно.До тук в подкрепа на отделянето на община Ивайловград от Хасковска област и присъединяването й към Кърджалийска са събрани 515 подписа.Броят им представлява 15% от населението ,което постоянно живее в общината.

В момента в самия общински център има също реакция срещу подписката.Противниците и твърдят,че административната промяна ще доведе до смяна на лични карти,регистрационни табели за колите т.е. излишни разходи за обеднялото население.

Инициаторът на подписката Станимир Гелимачев заяви,че заради политическата ситуация спира подписката до провеждането на изборите.Гелимачев не поддържа връзка с партии.Твърди,че обвиненията срещу него в туркофилство са неоснователни.

Според Гелимачев мотивите му за подписката и преминаването към област Кърджали са занемарената инфраструктура,здравеопазване,образование.Липсва редовен транспорт.Предимно възрастното население се нуждае от здравеопазване ,а то реално е недостъпно поради липса на автобусни линии.

Ако сега не преминем към Кърджали само след 5 години община Ивайловград ще стане като община Маджарово-от 3000 души ще се стопи до 500,прогнозира Гелимачев.

Георги Кулов  

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Ан
    анонимен
    0 0
    21:03, 17 мар 2017
    А, с колко ще се увеличи населението на Ивайловградска община, след като премине пак към Кърджали ? Ще стане 10 хиляди с бежанците или с други? Откъде ще дойдат лекарите, след като и в Кърджали те липсват ? Кой от пенсионерите ще се качи на автобус, с тези нищожни пенсии за да иде на лекар или пазар ? Много или, или има зад тази подписка. А най важен е личния илиполитическия интерес на другаря Гелимачев.
Последни новини