Феерия от багри, вкусове и ритми в Ивайловград

Изображение 1 от 2

    Неподражаема феерия от багри, вкусове и фолклорни ритми  се вихри в Ивайловгард. Южната перла на Родопите е домакин на „Петото юбилейно издание на Международния кулинарен фестивал на традиционните храни, поминък и занаяти „Нематериалното културно наследство на Тракия“.

    „Този празник  е доказателство, че Ивайловград има голям потенциал, който обаче трябва да бъде „изровен”. Тук могат да се тестват много неща дали работят, а това е ценно познание, което в голяма степен би могло да се реплекира и в други форми. Щастлива съм, а фестивалът е поредното потвърждение за трудната работа и препятствията, през които преминахме в последните години с инициативния комитет, с екипа на читалището и общината”, заяви кметът Диана Овчарова. Градоначалничката чувства истинско удовлетворение от преодолените препядствия.

    „Именно бариерите са за това, за да бъдат преодолявани с много работа, вяра в себе си – ако знаеш, че можеш да го направиш, значи наистина ще успееш. С безкрайна благодарност се обръщам към всички Вас, които ще бъдете сърцето и душата на този фестивал. Колко ли силно трябва да обичаш своя роден край, за да се раздаваш всяка година, отново и отново? Мерната единица се казва „любов”!”, каза още Диана Овчарова. Тя е убедена, че Ивайловград им нужда от този фестивал. За да не загуби уникалния си духовен облик и да се превърне в още по-добро място за работа, развитие и пълноценен живот.

    Източник: http://www.kmeta.bg

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини