Волейболистите на "Арда" надиграха тима на "Славия" с 3:1

Волейболистите на "Арда" записаха първа победа в 6-ти кръг на Суперлигата за този сезон, като надиграха тима на "Славия" с 3:1. Това се случи снощи в зала "Панайот Пондолов" в "Овча купел".

Славия не успя да запише така желания първи успех във волейболното първенство, след като допусна загуба от "Арда". Домакините започнаха сковано и набързо паднаха с 13:25 в първия гейм. След това обаче успяха да се стегнат и изравниха резултата, след като водеха убедително през цялата втора част и я затвориха с 25:13.

Вместо да продължат натиска си обаче "белите" отново загубиха концентрация и в 3-ия и 4-ия гейм гостите не позволиха повече обрати и успяха да спечелят мача.

Така момчетата на Иван Халачев спечелиха мача и вече заемат 11-ата позиция с 1 победа и 5 загуби и актив от 3 точки, а Славия са последни с 6 поражения и само една точка.

Чисто психологически предимството бе при нас, убеден е треньорът на мъжкия ни волейболен тим Иван Халачев

„Излязохме доста мобилизирани в първия гейм. Във втория имаше известно отпускане, заради което го загубихме. Това обаче даде импулс на моите момчета. Отборът на Славия е млад и чисто психологически предимството бе при нас. Възползвахме се от това предимство и взехме и останлите геймове, както и мача“, заяви наставникът на нашите момчета след края на срещата.

"Започваме! Арда - Славия 3:1! Като за начало и по случай раждането на новата волейболна звезда Александър Невен Нешев!" С тези думи кратко коментира на стената си във Фейсбук резултатите от последния мач президентът на ВК "Арда" Милко Багдасаров.

Следващата битка на отбора е на 25 ноември (петък), в която ще срещне като домакин тима на Монтана.

Източник: kardjali.bgvesti.net

Коментари в сайта

Последни новини