Близки на починала обвиниха лекари в арогантност

Близки на починала жена се оплакаха от изключително арогантно и пренебрежително отношение от страна на медици в УМБАЛ "Св.Георги“ в Пловдив.

На 8 октомври 77-годишната Мария Петкова се почувствала зле в дома си, повръщала постоянно и след обаждане от близките й, екип на Спешна помощ я транспортирал до болницата в Асеновград, разказва внучката й Мария Бозова, цитирана от БНР.

В лечебното заведение са направени редица изследвания - скенер, кардиограма, измерване на кръвно налягане и кръвни изследвания. Възрастната жена обаче се влошила. Медиците в Асеновград преценили, че не могат да поставят точна диагноза и се налага да я транспортират в Пловдив по спешност.

Така възрастната жена е откарана с линейка до Университетската болница в Пловдив, където вечерта е приета в Първа хирургия.

"Може би около половин час по-късно дойде дежурна лекарка, на която така и не разбрах името, не се представи. Попита баба ми как се чувства. Лекарката каза: "Това е от мен“ и си тръгна", допълва Мария Бозова.

На следващия ден възрастната жена починала. Близките й са възмутени от начина, по който са научили за смъртта й и от отказа на дежурния екип да обясни по нормален и разбираем начин каква е била причината за случилото се, какви са били назначените изследвания и как точно е протекло лечението. 

Последвали са разговори на близките с една от сестрите, която по думите им се е държала доста грубо. По-късно при тях дошъл и дежурният лекар.

"Той също с арогантен тон и почти крещейки каза: "Не виждате ли? Каквото стана, стана. Жената почина“. Отношението беше доста възмутително предвид ситуацията. Освен това нямаме амбулаторен лист, епикриза, абсолютно нищо нямаме. Отказаха да ни дадат", каза още внучката на починалата жена.

От Университетската болница към момента няма официален коментар по случая.

Източник: dir.bg

Коментари в сайта

Последни новини