Изземат имущество за над 5 млн. лева

Комисията за отнемане на незаконно придобито имущество (КОНПИ) спечели дело за отнемане на имущество за 5 391 990 лева срещу Иван Солаков. Това е най-голямото отнемане в историята на Комисията, уверяват от КОНПИ.

Процедурата срещу Солаков е по реда на отменения Закон за отнемане в полза на държавата на имущество, придобито от престъпна дейност. Тя се основава на присъда за незаконна хазартна дейност.

Според издадения изпълнителен лист, от Солаков и семейството му се отнемат дискотека с кафене и механа в Обзор с цялото й оборудване, ферма за щрауси край Петрич с цялото й оборудване. В активите на Комисията ще преминат още два недвижими имота в Петрич, моторна лодка, леки и товарни автомобили.

Въпреки съдебното решение, че на отнемане в полза на държава подлежат и 7 лопатари (4 елена и 3 кошути), още през 2010 г. те не са били намерени на място при опита на инспекторите на КОНПИ да ги изземат и дадат за пазене в зоопарка в Благоевград.

От началото на годината КОНПИ е отнела имущество на стойност над 18 482 000 лв., което е най-голямата сума от отнемания за една година.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини