Контролирания вот и човешката сигурност обсъдиха преди изборите в Кърджали

Изображение 1 от 3

    Битовата престъпност и контролирания вот като заплаха за човешката сигурност в България,обсъдиха в навечерието на президентския вот в Кърджали политолози и общественици.Това стана в рамките на дискусията „Човешката сигурност в България.Предизвикателства и перспективи“.Възпитаниците на Софийския университет „Св.Климент Охридски“ д-р Линка Тонева и д-р Георги Методиев говориха за предизвикателствата на индивида на общинско ниво.

    Все повече темата за националната сигурност измества тази за човешката сигурност.Те обаче са взаимносвързани.През последната година медиите слагат акцент върху мигрантската криза,като загърбват теми като проституцията или контролирания вот,които са част от човешката сигурност,подчерта д-р Линка Тонева.

    Дискусията е инициатива на „Сдружение „Политики за развитие“, София и се проведе в Читалище „Обединение 1913“ /Библиотека/, гр. Кърджали.

    Темите, които бяха дискутирани включваха Кърджали и регионът в условия на новите предизвикателства пред сигурността; Какви са перспективите за икономическо развитие на Община Кърджали?; Достъп до качествено здравеопазване и образование за всички граждани на общината.

    Експертите на „Сдружение „Политики за развитие“ представиха опита си от работа в кампании за защита на обществени каузи от други райони на страната и попитаха участниците – къде виждате ресурсите и възможностите на Кърджали да бъде едно по-добро място за устойчиво и сигурно развитие на гражданите?

    Участниците се обединиха около нуждата от повече активност и инициатива от страна на хората от общността, но също и от важността да се осигури подкрепа от местната власт за реализиране на добрите идеи.

    Дискусията на тема „Човешката сигурност в България. Предизвикателства и перспективи“ се осъществява в рамките на проект „Informed аnd Empowered: Media аnd Civil Society Awareness Raising in the Field of Human Security in Remote Regions in Bulgaria“, подкрепен от Европейската комисия.

    Кърджали бг вести

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини