Митрополит Николай идва за храмовия празник на църквата във „Веселчане”

Децата и младежите от Неделното училище по вероучение към църквата „Св. Йоан Предтеча“ в кв. „Веселчане“ ще изиграят пред кърджалийци театрално представление с библейски мотив на 23 юни от 20.30 часа. Поводът е храмовият празник на манастира – Еньовден.

Децата ще представят втора част на спектакъла „Мойсей“ на фона на запазените крепостни стени в двора на манастирския комплекс. Театралната постановка е уникална по рода си и досега не е играна в такъв формат не само в България, каза отец Николай Величков.  Затова спомагат и силните сърца, желания и воля на децата. Заповядайте да направим празника си общ, призова той миряните.

За празника в храма ще гостува митрополит Николай. Негово Високопреосвещенство Пловдивският митрополит ще възглави празничните служби по случай  Раждането на Св.Йоан Предтеча и Кръстител Господен. На 23 юни ще отслужи архиерейска вечерня с петохлебие от 19 часа. Владиката ще награди децата от Неделното училище по Православно Християнско вероучение. На другия ден, 24 юни от 8 часа започва празничната утреня, а от 9 часа – празничната архиерейска Света литургия.

След службата от 11 часа ще се проведе литийно шествие, след което митрополит Николай ще освети новоизградения „Просветителски духовен център“в средновековния храм, изграден със средства, труд, воля и силна вяра на жители свързани с Кърджали.

Източник: kardjali.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини