„Световно кафене“ на тема „Информираният човек се манипулира трудно“

Изображение 1 от 4

    Младежкият клуб към Общински съвет по наркотични вещества – Кърджали организира „ Световно кафене“ на тема „Информираният човек се манипулира трудно“/ Жан Жак Русо/. Срещата е част от поредицата прояви, които се провеждат в Кърджали по повод 26 юни – Международния ден за борба със злоупотребата и нелегалния трафик на наркотици.
    „Световното кафене е метод за провеждане на разговори и обсъждане на теми, които вълнуват младите хора. А когато те се чувстват удобно, могат да бъдат себе си, тогава имат възможност да бъдат творчески продуктивни, да слушат и да говорят свободно”, обясни Валентина Грудева , 
    Специално за ”Световното кафене” в Кърджали гостуваха доброволците към Общински съвет по наркотични вещества – Хасково. 
    Младежите от двата клуба търсиха отговори на различни въпроси, сред които „Наркотикът любов ли е ?” и „Може ли да не бъдем Das Man?”, Бяха дискутирани и теми като „Информираният човек се манипулира трудно” и „Неоправените легла са за щастливите хора” . Въпросите предизвикаха голям интерес сред тийнеджърите, защото са нестандартни. 
    В края младежите стигнаха до заключение, че различните гледни точки могат да бъдат много полезни, защото се споделят без да се налагат над останалите. 
    Другият извод е, че едно знание може да бъде усвоено единствено със свободния избор.

    Източник: kardjali.bgvesti.net

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини