Кърджали отново домакин на национален тракийски събор

На 25.06.2016 г. (събота) от 9.30 часа на площадката пред Детското влакче в парк "Простор" ще се проведе осемнадесетият НАЦИОНАЛЕН ТРАКИЙСКИ СЪБОР „КЪРДЖАЛИ 2016“. Тази година всички тържества, провеждани от тракийските дружества в страната са посветени на 120 годишнината от организираното тракийско движение в България, поставило началото си на 12 май 1896 година във гр. Варна. Поканени от организаторите - Регионалният съвет на тракийските дружества в област Кърджали, Тракийско дружество "Д. Маджаров", Тракийското младежко дружество, Народно читалище  ”Тракия-2009”  и Община Кърджали са тракийските дружества от региона и страната, народни читалища и отделни състави. Участници отново са състави от региона -Кърджали, Момчилград, Крумовград, Аврен,  Девисилово, Малък девисил,   Кирково,   Народно читалище „Родопски фар“  в  кв. Гледка, както и състави от областите - Пловдив,  Ст. Загора и др.

По случай 120 годишнината от началото на организираното тракийско движение в България, ръководствата на Тракийско дружество "Д. Маджаров" и Тракийско младежко дружество подготвиха изложба, която ще бъде представена на мястото на събора.

Каним гражданите и гостите на гр. Кърджали да се насладят на  богатата концертна програма, представена от децата на регион Кърджали и на съставите от страната.

инж. Яни Янев - председател на Регионалния съвет на ТД в област Кърджали

Източник: kardjali.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини