Тракийци заедно на национален събор в Кърджали независимо от разцеплението

Деветнадесетият по ред НАЦИОНАЛЕН ТРАКИЙСКИ СЪБОР „КЪРДЖАЛИ 2017“ ще се проведе на 17.06.2017 г. (събота) от 9.30 часа на площадката пред Детското влакче в парк "Простор" в гр. Кърджали. Организаторите - Тракийско дружество "Д. Маджаров", Тракийското младежко дружество, Народно читалище ”Тракия-2009” и Община Кърджали са поканили тракийски дружества, народни читалища и отделни състави и изпълнители от региона и страната. Очакванията да се изявят на сцената на събора са за над 350 души изпълнители. Присъствието на събора от региона тази година е значително. Освен традиционните участници от гр. Кърджали – съставите на ТД „Д. Маджаров“ , НЧ ”Тракия-2009” и НЧ „Родопски фар“ в кв. Гледка очакваме включването и на самодейни танцови състави от града, състави и солисти от Учителски институт „Л. Каравелов“, солисти от СУ „Вл. Димитров Майстора“, СУ „Йордан Йовков“ и др. От региона се очакват певчески състави и отделни изпълнители от ТД „Момчил юнак“ -Момчилград, от Крумовград -ТД „Тракия“ и „Изворче“, от ТД „Дельо войвода“ - Златоград, от читалища и училища в Аврен, Черничево, Девесилово, Малък девесил, Егрек, Тихомир, от СУ „Отец Паисий“ с. Припек, танцови състави от гр.Джебел и ТД „Кирково“. Вече всяка година посрещаме тракийци от ТД „Родопи“ Асеновград и ТД „Войвода Руси Славов“ Пловдив. Очакваме и Смесен певчески състав, Мъжка и детска група от читалище „Гео Милев“ в гр. Раднево, Мъжки хор от Читалище „Св. Св. Кирил и Методий“ гр. Първомай и др.

Ръководствата на Тракийско дружество "Д. Маджаров" и Тракийско младежко дружество отново подготвят изложба за тракийската организация, която ще бъде представена на мястото на събора.

Съборът по утвърдена вече традиция ще започне с изпълненията на децата от регион Кърджали.

Каним гражданите и гостите на гр. Кърджали на богатата концертна програма на деветнадесетия НАЦИОНАЛЕН ТРАКИЙСКИ СЪБОР „КЪРДЖАЛИ 2017“.

инж. Яни Янев - председател на

Тракийско дружество "Д. Маджаров" Кърджали

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини