Уелс изпревари Англия за първото място, Словакия ще чака съдбата си

Изображение 1 от 2

    Уелс спечели битката за първото място в група В на европейското първенство, благодарение на убедителната си победа над Русия с 3:0.

    В другия мач от групата досегашният лидер Англия завърши при нулево равенство със Словакия въпреки пълното си превъзходство през целия мач.

    В крайното класиране в потока "драконите" събраха шест точки, докато англичаните останаха с пет. Словакия събра четири и сега ще чака развоя от останалите групи, за да разбере дали ще продължи напред като един от четирите най-добри отбори. Руснаците пък си тръгват от надпреварата с една спечелена точка.

    Рой Ходжсън направи много промени в състава си в сравнение с предишния мач на Англия, като най-съществените от тях бяха пускането като титуляри на Джейми Варди и Даниел Стъридж. От състава отпадна капитанът Уейн Рууни, който се появи в игра през втората част.

    Англичаните атакуваха от първата минута и контролираха цялото първо полувреме, но не успяха да стигнат до гол. Първото опасно положение в мача дойде в 18-ата минута, когато Варди засече пас в наказателното поле, но вратарят на словаците се намеси добре и изби.

    След половин час игра Адам Лалана също опита късмета си, но шутът му бе насочен право в тялото на стража Козячик. Малко преди почивката Джордан Хендерсън се озова с топката на добра позиция, но изстрелът му срещна тялото на защитник.

    След подновяването на играта англичаните продължиха да са много активни, но пропуснаха много добри положения за гол. В игра се включи Рууни, но и това не доведе до точен удар във вратата на Словакия. Офанзивата на Англия се засилваше все повече с приближаването на края на мача, но попадение отново не падаше.

    Уелс реши мача с руснаците още до 20-ата минута, когато вече водеше с 2:0, като още в първата минута Игар Акинфеев трябваше да избива удар на Гарет Бейл. Първи в двубоя се разписа Аарън Рамзи, който в 11-ата минута бе изведен перфектно от Джо Алън очи в очи с вратаря, след което копна топката и го прехвърли.

    Второто попадение бе дело на Нийл Тейлър, който бе изведен в наказателното поле и първият му шут бе спасен от Акинфеев. След това топката обаче се върна право в уелсеца и той я прати в мрежата. До края на полувремето руснаците не успяха да създадат нищо сериозно в атака, докато "драконите" намалиха оборотите.

    След почивката Уелс продължи да контролира срещата, докато "сборная" нямаха нужната острота, а и липсваше завършващ удар. Това доведе до нов гол във вратата на Акинфеев. Бейл бе изведен зад защитата на руснаците и с техничен удар прехвърли стража и прати топката в далечния ъгъл.

    Това бе негово трето попадение от началото на турнира, с което поведе в класацията за голмайсторския приз. Третото попадение сломи руснаците и до края те на практика доиграваха срещата.

    Източник: dnevnik.bg

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини