Сдружение „Егридерелилер“ даде ифтар в Ардино

Изображение 1 от 2

    Сдружението за културно сътрудничество „Егридерелилер“ (Ардинци) от Бурса за шеста поредна година даде благотворителна вечеря - ифтар в Ардино за около 100 души. На ритуалната вечеря, която се проведе в местния хотелски комплекс „Емона” присъстваха председателят на Сдружението Айдън Йълмаз, председателят на общинския съвет Сезгин Байрям, зам.-кметът на общината Изет Шабан, членовете на фондацията Ерол Четин, Осман Ялчънкая, Салих Юзертюрк, Юксел Юртсевер, Бейджан Акън, Юсеин Касапоглу.

    Айдън Йълмаз поздрави присъстващите по случай празничната вечер. „Месец Рамазан е символ на братството, приятелството, толерантността, сплотеността и взаимопомощта. Нека всички ваши дни да бъдат изпълнени с щастие, с крепко здраве и берекет”, заяви Йълмаз. Той уточни, че и тази година Сдружението е раздало над 1 200 пакета хранителни продукти от първа необходимост на социално слаби, инвалиди и самотно живеещи хора на територията на общината.
    Сезгин Байрам изказа благодарност към ръководството на Сдружението за благородните им инициативи. Той изрази надежда за продължаване на добрите взаимоотношения между ръководството на общината и Сдружението. Пожела на всички мюсюлмани с достойнство да посрещнат Рамазан Байрам.

    От името на всички, имаминът на градската джамия Орхан Якуб отправи молитва за благодарност към Всевишния.

    Гюнер ШЮКРИ

    Източник: kardjali.bgvesti.net

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Още новини

    Последни новини