Заради дъждовете хората от Ардинско не могат да окосят ливади, мери и пасища

Изображение 1 от 4

    Поради обилните дъждове местните хора в ардинското село Гърбище не могат да си окосят ливадите, мерите и пасищата в планинските райони. Това съобщи кметът Турсун Хусни. Той отбеляза, че основният поминък в селото е животновъдството и всяко семейство има по една или две крави.

    Севал Турсун притежава ферма първа категория с над 35 млечни крави. „Предишни години до тази дата хората винаги са окосявали ливадите си и са изсушавали тревата. Тази година заради всекидневните дъждове сенокосът все още не е започнал даже. В ливадите тревата вече почна да гние, което от своя страна води до влошаване на качеството й. Зимата храним добитъка със сено. Няма ли го - няма храна за животните”, казва фермерът.

    Кметският наместник на Стояново Васил Павлов също е притеснен от лошите метеорологични условия. Жителите на селата Стояново, Паспал и Мусево са на пределна възраст и трудно се справят със ситуацията. Местните не могат да намерят дори и косач.

    На територията на цялата община картината е идентична. Все още хората се чудят как да окосят  ливадите в планинските райони.  А тези, които са  окосили не могат да ги приберат заради дъжда.

    Гюнер ШЮКРИ

    Източник: kardjali.bgvesti.net

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Случаен виц

    Последни новини