Децата на Черноочене участваха в екоакция

Над 80 ученици-доброволци от населени места на територията на община Черноочене се включиха в националната кампанията „Да изчистим България заедно“.

Едни от най-активните бяха възпитаниците на Средно общообразователно училище „Христо Смирненски“ в село Черноочене, училищата в Лясково, Габрово, Паничково и Комунига.

Подпомогнати от своите учители и служители на Община Черноочене екоакцията на децата от гимназията се осъществи в района на най-новия квартал в село Черноочене и около сградите на СОУ „Христо Смирненски” и ЦДГ „Знаме на мира”.

С почистването на района, където учат и живеят1 те дадоха пример на всички как трябва да се отнасяме към средата, в която живеем.

В чували участниците събраха разхвърлените книжни отпадъци и найлонови торбички, пластмасови кофички и стъклени шишета, край пътищата и озеленените площи. Събраните боклуците са извозени от камион на сметосъбиращата фирма

Община Черноочене осигури необходимите чували и ръкавици за почистването, както и храна, и напитки за участниците.

Исмет ИСМАИЛ

Източник: kardjali.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Въ
    въпрос
    0 0
    17:28, 4 юни 2016
    Г-н Исмет, похвала за добрата статия, похвала и за подвига на децата! Но имам аз един въпрос, на публикуваната от Вас снимка, беше най-важното да снимате минарето на джамията ли? С това ли държите всеки видял снимката да свързва община Черноочене? Това Ви действие, не Ви прави чест, и второ хвърля сянка, върху иначе добрата статия и положения от Вас труд. Хубав и успешен ден!
Последни новини