Ученици от „Славейков“ чистиха парк „Простор“

Изображение 1 от 4

    Третокласници от СОУ „П.Р.Славейков“ с класен ръководител Валентина Запрянова почистиха днес парк „Простор“. С това те участваха в кампанията на Btv „Да изчистим България“. В инициативата се включиха всички ученици от 3 „а“ клас, заедно с техните братя и сестри, майки, бащи, баби и дядовци. Най-малките участници в почистването са на 3 и 4 години. Децата събраха отпадъци, изхвърлени в горната част на парка, след това, въоръжени с метли и лопати, пометоха централната алея и детската площадка, където обикновено играят много техни връстници. За положения труд и старание, малчуганите получиха подарък – безплатна разходка с влакчето, осигурена от община Кърджали. Този ден за тях бе паметен и с един друг хубав повод – рожденият ден на тяхната съученичка Катерина. За нейния празник, съучениците й й подариха балони в бяло и зелено, на които надписаха собственоръчно „Да изчистим България“.

    След трудовия полуден по идея на родителите си,децата играха в парка на народна топка и други игри, както и рисуваха на асфалта с цветни тебешири. Анелия и Симона изработиха и стикери със символа на акцията – Зеленко. Тяхната класна ръководителка – Валентина Запрянова, пък ги почерпи със сладолед.

    Особено съм щастлива, че нашите ученици, заедно със семействата си се включиха в инициативата на Btv.Тази приемственост между поколенията е похвална, защото подрастващите следват примера на големите.Децата чистиха с ентусиазъм и всичко това бе за тях едно забавление, един празник. Благодарим на общината, която възнагради труда на нашите ученици с безплатна разходка с влакчето, сподели пред в. „Нов живот“ класната им ръководителка.

    Източник: kardjali.bgvesti.net

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини