Мъже в опасност

Много ни се иска винаги да ни е супер забавно. Да си говорим само за това или онова, но животът не е само „цветя и рози".

И ако за жените е нормално да си казват какво им тежи, че даже и понякога да преувеличават, то положението при мъжете хич не е същото.

От много време насам, най-малкото от последния път, когато за вечеря имаше бронтозавърска пържола, е прието, че мъжете никога не могат, не трябва и не бива да са отчаяни и депресирани.


И ако случайно вземат леко да се подепресират, трябва веднага да покажат как всичко всъщност им е наред и липсата на желание за всичко е просто защото са „над нещата".


Да, ама не.


Вижте, момчета, депресията е състояние, което няма нищо общо с пола, гръдната обиколка и цвета на косата.


Депресията е резултат от настоятелно-продължителен стрес, проблеми и неуспехи. А всичките три неща изобщо не са само „женска работа".


Има няколко признака, по които можеш сам да определиш дали си в депресия. Ако поне два от тях са ти от повече от две седмици и особено ако са първите два, трябва да се консултираш с лекар.


Не, не е лиготия, нито пък психотерапевтите се занимават с „откачалки". Става дума за собственото ти здраве и добро настроение, така че трябва да вземеш сериозни мерки, след консултация със специалист, повтаряме сериозно.


- Постоянно си в лошо настроение, мърмориш и си навъсен

- Нямаш желание за нищо. Ама за абсолютно нищо.

- Изгубил си апетит или се тъпчеш като за последно всеки път. Заедно с това теглото ти се е изменило с пет процента за последния месец

- Имаш проблеми със съня – не можеш да спиш или пък трудно ставаш

- Настроенията ти се сменят по-често и от на жена в ПМС

- Чувстваш се смазан от умора без причина

- Изпитваш вина без да си направил нищо на никого

- Трудно се съсредоточаваш

- Минават ти „черни мисли" през главата


Ако се разпознаваш някъде из тези симптоми, споменахме вече, трябва да се консултираш със специалист.


Няма какво да се притесняваш, този човек ти е напълно непознат и можеш да му кажеш всичко онова, което не смееш да кажеш и на най-добрия си приятел.


А и не само ще те изслуша, но и ще ти помогне да преодолееш кризата. И не забравяй – нито алкохолът, нито хазартът, нито пък безразборните връзки ще променят коренно положението.

Източник: tialoto.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини