Диамантите са завинаги, страстта към тях - вечна

Световният лидер в производството на диаманти, компанията "De Beers", удвоява бюджета на коледната си рекламна кампания, съобщава Интерфакс. В условията на финансова криза се опитват да обяснят на потребителите, че диамантите са висша ценност, която не губи стойността си с времето.

Тазгодишната рекламна кампания на "De Beers" ще бъде най-скъпоструващата за цялото съществуване на компанията. Нейната цел е да промени гледната точка на любителите на скъпоценни камъни.

От компанията твърдят, че според изследване на първо място в списъка с коледни подаръци на заможните им клиенти са именно диамантите, изпреварвайки значително всички други предпочитания.

"Има две неща, които са по-трайни от времето. Едното от тях е любовта", се казва в изградената върху тази философия реклама. Тя цели да привлече съмняващите се потребители, колебаещи се между желанието да притежават "вечната ценност" и здравия разум.

По думите на познавач на американския пазар, "настъпиха безпрецедентни времена", доколкото потребителите сега се отнасят към всяка покупка с голяма доза скептицизъм и щателно претеглят всички "за" и "против" преди да посегнат към портфейлите.

В същото време изследването на "De Beers" сочи, че желанието да се притежават скъпоценните камъни се запазва и че те са предпочитани пред традиционната електроника.

Прието е да се смята, че предметите на разкоша в ситуация на криза са на последно място в желаните придобивки. Ето защо не е чудно, че световният лидер в производството на "най-добрите приятели на момичетата" се е заел да спасява ситуацията.

Добрата новина за онези, които не възнамеряват да изневерят на тази своя страст е, че благодарение на силно спадналото търсене, на световния пазар цената на диамантите се е понижила с цели 15-20 %.
Източник: club.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини