Тайната на една дамска чанта

В дамската ми чанта има всичко. Нормално, нали.

Прахчета против главоболие, тефтер, химикалка, че гениалните идеи имат навик да бягат, ако не ги запишеш, спирала и сенки за спешни случаи, едни обици, които ми разраняват ушите, но си ги обичам, последната бележка от банката, презервативи, ключовете за вкъщи...


Чакай, чакай. Презервативи ли казах? Боже, как не ме е срам. Що за неморално, развратно, разюздано и разпуснато същество съм, че да нося (следващата думичка съвсем тихо се произнася) презервативи.


В този дух са всичките коментари, които получавам в последно време от хора, които по една или друга причина са надникали в чантата ми – огромна изненада и потрес от факта, че видиш ли, мисля за собственото си здраве и за спокойствието на този, с който сме решили да се порадваме един на друг.


Вярно, пазенето е мъжка задача.


Най-малкото защото Той е ползвателят на въпросните предизвикващи червенина по бузите на псевдо-моралните хорица презервативи, а не аз, но в тая работа със секса участваме двама.


Нежеланата бременност, гъбичките, HPV-вирусът и СПИН-ът, които мога да хвана обаче са си лично моя работа, с моето си тяло и моя си живот и знам, че не се случват само на другите.

Крайно време е да излезем от училищния период, когато презервативите се пълнеха с вода и се хвърляха по съученичките от шести „б" клас или се оставяха по чиновете в час, само за да видим физиономията на класната или на учителката по география.


Крайно време е и жените да спрем да се правим на девици, защото не сме от 60-те години насам.


Сексът е част от нас, всеки ден, всяка нощ и практикуването му с предпазни средства би трябвало да бъде посрещано с одобрение, а не с шеговити подмятания.


Защото същите тези шегаджии после стават част от статистиката – за брой на абортите, за брой на заболелите от полово предавани болести, за случаи на рак на шийката на матката, за безплодие.


Не, че ползващите презервативи са 100% застраховани. Но 98% е много повече от нищо.


Носенето на презервативи винаги си има един основен плюс – няма как да пропуснеш секс в ранна сутрин, някъде там, само защото в бързината той е сложил неговия наобратно.


А да си рискуваш здравето и спокойствието дори и заради най-мечтания мъж, не си заслужава
Източник: tialoto.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини