В канадски град законни са само едноцветните къщи



В канадското градче Биконсфилд се смята за незаконно къщите да бъдат боядисвани в повече от един цвят, пише Монитор, цитирайки Apartment.Ru.

Руският сайт публикува и други примери на любопитни закони, свързани с недвижимите имоти. В Кипър е въведен данък "покрив". Затова там много къщи са оставени със стърчащи арматури на последните си етажи, водят се недовършени и затова не плащат въпросния налог.

Във Франция се дължи данък само за недвижими имоти, построени върху френска земя. По тази причина в парижката река Сена могат да се видят множество шлепове, преустроени на жилища. В тях живеят хора, но не плащат данък за имотите.

В Малта чужденци на практика не могат да купят имоти, защото действа закон, според който покупко-продажбата може да става само между местни жители. В Швейцария и Австрия чужди граждани могат да купуват имоти само в скъпите райони.

Руският сайт напомня, че за братушките най-лесно е да купят имот в Италия, Испания, България и Финландия, като единствената пречка са визите.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини