„Елитна” софийска СОТ-фирма проспа погром над къщата на уважаван учител от Кърджали, близките му наемат адвокат/снимки/

      „Елитна” софийска СОТ-фирма проспа погром над къщата на уважаван учител от Кърджали. Домът на почитания преподавател Хикмет Бекиров,починал преди три години, е изтърбушен до голи стени, въпреки инсталираната сигнално- оповестителна техника.  Фирмата,която поела охраната на къщата гарантирала, че е най-добрата в страната и ,че проблеми няма да има. Оказва се,че сотаджиите са проспали не обикновена кражба, а пълно опустошение на дома на  Хикмет Бекиров. Останали са непорутени само четирите стени. От фирмата научили за погрома от полицията, която се озовала на място по сигнал.Къщата се намира до Горичката.

      Преди 3 години татко почина.Решихме да запазим дома му в автентичния му вид, за да може като се връщаме в Кърджали да се потопим в спомените си. Искахме да поддържаме паметта за него жива. Това сподели за Кърджали бг вести дъщерята Налян Джафер, която живее в Измир. Тя наема „елитната” фирма,като всеки месец привежда по банков път по 20 евро чрез Българо-американската кредитна банка. Подновява договора на всеки 6 месеца. Освен това поддържа и плаща електрозахранването,за да може да действа сигнално-оповестителната техника.

      След известие от полицията Налян Джафер се свързва с представител на „елитната” фирма в Кърджали.Той не успял да даде никакво смислено обяснение за провала на колегите си. Признал,че е научил за погрома от полицията и че техниката не се е задействала.Разследващият полицай е констатирал,че електрозахранването е в ред и няма причина СОТ-системата да не работи.

      Близките на уважавания учител Хикмет Бекиров са наели адвокат.Те ще си търсят правата.Потресени са не от материалните,а  от моралните щети. Домът на баща им е поруган, а спомените им потъпкани.Точно това искахме да предотвратим, наемайки фирмата,  но се оказахме излъгани, подчерта Налян Джафер.

    Георги Кулов

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

    Още новини

    Последни новини