Lenovo обяви ThinkPad X300 Notebook PC

Lenovo обяви новият и очакван ноутбук ThinkPad X300, който е най-тънкият и пълнофункционален преносим компютър за своя клас.

Дебелината му е 1,85 см и има начално тегло от 1.33 kg.

В него са вградени много от най-новите технологии като SSD диск, задно осветен LED дисплей, свръхдълъг живот на батерията и разширена безжична свързаност.

В допълнение притежава и редица технологии, които са свързани с опазването на околната среда, като нисковолтов процесор.

Поради това е получил оценка "златен" от инструмента за оценка на електронните продукти по отношение на околната среда EPEAT.

ThinkPad X300 notebook PC предлага модели, които могат да се конфигурират за висока преносимост или дълъг живот на батерията (10 часа), или като баланс от тези характеристики и възможността за вграждане на тънката DVD записвачка.

Той също включва стерео високоговорители, цифров микрофон и интегрирана камера.

За пътуващите здравината също е от значение и за целта в ThinkPad X300 са използвани въглеродни и стъклени влакна, предпазващи го при падане или изпускане.

Тези материали се използват в самолетостроенето и колите от Формула 1.

Безжичните възможности включват WWAN, WLAN, GB Ethernet и модем. 13.3-инчовият дисплей с висока разделителна способност осигурява по-светъл и енергийно по-ефективен екран от LCD.

Не е забравена и сигурността - има стандартен четец на пръстови отпечатъци, блокирана на входно-изходен порт и 32-битова парола.

ThinkPad X300 се доставя с 1.8-инчов 64 GB SSD, който е два пъти по-бърз от 2.5-инчовия твърд диск.

И разбира се ноутбукът идва с последния Intel Core 2 Duo процесор, с до 4 GB памет и с технологията Lenovo ThinkVantage.

Източник: lifestyle.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини