Телефонът с най-бързия екран и най-бързото зарядно на пазара

Ясно е, че гейминг телефоните не са за всеки, но понякога именно в тази ниша виждаме едни от най-напомпаните и заредени с нови технологии модели.

Такъв е случаят с наскоро обявения Duel модел от Legion сериите на Lenovo, който веднага грабва вниманието ни с приза си за първия смартфон с 90-ватово зарядно и екран с честота на опресняване от 144Hz.

С тези 144Hz игрите би трябвало да са по-меки от масло и кадрите да се преливат без абсолютно никакво видимо за простото око закъснение в 6.65-инчовия AMOLED екран. Трудно е да си го представим, без да го видим и пипнем лично, тъй като разликата с 60-херцовите дисплеи, с които сме свикнали, на практика е стряскащо голяма.

Снимка 489281

Дизайнът е отвсякъде геймърски, като рамките около екрана са сведени до минимум, ъглите на тялото са с лек ръб - предполагаме, че е за по-удобно държане по време на игри.

Геймърският профил е допълнен и от позиционирането на 20-мегапикселовата селфи камера в подвижен модул в дясната страна на телефона.

Снимка 489282

На гърба има само два сензора, които също са с нестандартно разположение близо до центъра на телефона - главен с 64 мегапиксела и леща с 16 мегапиксела с широк ъгъл на заснемане.

Lenovo Legion Duel e със Snapdragon 865+, цели 16GB LPDDR5 RAM и 512GB UFS 3.1 драйв за съхранение.

Снимка 489285

Да се върнем обаче на батерията и първото 90-ватово зарядно. Неколкократно виждахме и чувахме за ултра-мощни зарядни адаптори от "китайската тройка" Xiaomi, Oppo и Vivo, които обещават до 125W мощност при зареждане.

Те обаче все още са в прототипна фаза и са различни от 90-ватовото зарядно на Duel. Тайната на Lenovo е, че адапторът е с два слота за кабел, както и телефонът.

Ако искаме да се възползваме от всичките 90 вата, трябва да ползваме и двата кабела едновременно, за да пълним по отделно двете клетки на батерията от по 2500mAh всяка. Ако го направим, пълният заряд се достига в рамките на 30 минути.

Снимка 489283

5G, Wi-fi 6, усъвършенствано охлаждане, над 110 различни вибрации и какво ли още не правят Duel един доста интересен за феновете на мощните джаджи модел.

Когато дойде в Европа малко по-късно тази година, геймърският флагман на Lenovo ще струва около 560 долара за модел с 12/128GB и 860 долара за 16/512GB.

Източник: lifestyle.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини