Левски победи Рапид Букурещ в Агия Напа

Отборът на Левски успя да победи румънския Рапид Букурещ с 3:2 в изключително интересна контролна среща, която се игра в кипърския курорт Агия Напа.

В 14-ата минута остър пробив на Николай Димитров по левия фланг завърши с точно центриране към Зе Соарес на задната греда, който стреля от воле опасно, но Андраде плонжира и улови.

Минута по-късно Грифитс проби през центъра, защитник на сините извърши фаул малко преди пеналтерията, но главният съдия отсъди дузпа, която Емил Дика реализира.

В 19-ата минута Мирослав Иванов изведе с добро центриране от дълбочина Карлос в наказателното поле, пресиращият го Мафтей извърши нарушение и съдията го санкционира с дузпа, при която Жоазиньо насочи топката в обратния ъгъл на Андраде и изравни за 1:1.

В 37-ата минута Николай Димитров центрира фалцово от пряк свободен удар, Живко Миланов се размина да нанесе удар с глава, но нахлуващият на задна греда Жеан Карлос с крак насочи топката в мрежата за 2:1.

В 44-ата минута уникален пробив на Николай Димитров по левия фланг и навлизане към дъгата на пеналтерията, завърши с негов фалцов удар с десния крак, топката влетя ниско в левия ъгъл на Андраде.

След почивката в 56-ата минута Петков излезе да посреща нападател на Рапид, плонжира, но след рикошета топката попадна у Боя, който се опита да насочи топката в опразнената врата, но притичалият Томашич изчисти пред голлинията в корнер.

В 61-ата минута опит за центриране на Жоазиньо от ляво премина заплашително на сантиметри от напречната греда.

В 64-ата минута Жоазиньо и Мирослав Иванов последователно не изчистиха топката пред наказателното поле, след което Боя нанесе диагонален удар, който намери далечния ъгъл на Петков за 3:2.

В 87-ата минута Сапунаро бе изгонен за изключително грубо влизане срещу Жоазиньо. В крайна сметка срещата приключи с победа 3:2 за "сините".

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини