Cumpleanos feliz, Христо Стоичков!

Днес отново ще се говори за Христо Стоичков. И няма как да е иначе, защото е неговият ден. На 8 февруари през 1966 г. България се сдоби с най-известния си футболист за всички времена. Защото името Христо Стоичков се знае във всяко кътче на планетата. И когато кажете "Аз съм българин", по света веднага продължават да казват "А, Стойков".

За успехите му няма какво да говорим. Достатъчно е да споменем "Златната топка", която едва ли в скоро време ще бъде докосната от друг българин. Провалите му като треньор също всеки ги знае, но каквото и да си кажем - те са имали много прецеденти далеч преди Христо да бъде набеден за зло номер 1. Истината е, че ни разочарова, защото твърде много очаквахме от него.

Противно на очакванията, че ще празнува 42-ият си рожден ден в любимата Барселона или поне в родния Пловдив, Камата ще срещне празника в София. Стоичков е поканил най-близките си и верни приятели на същото място, където посрещна и 41-ия си рожден ден - Гранд хотел "София". Списъкът с гостите не е известен, но едва ли ще са много съвпаденията с отпреди една година, когато Стоичков в качеството си на национален селекционер се задържаше на гребена на медийния и обществен интерес, въпреки провала в квалификациите за Мондиал 2006.

Тогава тържеството на рожденика във ВИП-залата на хотела уважиха президентът на България Георги Първанов и премиерът Сергей Станишев. На празника дойдоха още Жельо Желев, президентът на "Лукойл България" Валентин Златев, шефът на ЦСКА Александър Томов, председателят на ДАМС Весела Лечева, Иван Вуцов, първата дама на БОК Стефка Костадинова със семейството си, Георги Илиев - Майкъла, Пламен Гетов, бившият волейболист Борислав Кьосев и кметът на Сливен Йордан Лечков.

Сред гостите бяха треньор №1 на ХХ век Димитър Пенев, Иван Славков - Батето, мениджърите Лъчезар Танев и Хосе Мария Мингея. Не знаем какво Стоичков си е пожелал за рождения ден, но ако пожеланието му е било свързано с футбола, то едва ли се е сбъднало, тъй като 2 месеца по-късно той бе освободен от поста си. Пожеланието на Христо днес едва ли ще е свързано отново с футбола, а по-скоро със семейството, което създаде с Марияна преди 20 години.

Между другото - годишнината от сватбата бе вчера.

* Заглавието на материала е на испански и означава Честит рожден ден, Христо Стоичков. Написахме го на испански, защото допускаме, че Христо ще получи повече поздрави от втората си родина, отколкото от първата.

Източник: netinfo.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини