Ще разваляме 30-годишна магия на 26 март

Следващата контролна среща на националния ни отбор ще бъде на 26-и март в София с отбора на Швеция, а не с Финландия, обяви президентът на БФС Борислав Михайлов при завръщането си от Белфаст снощи. Проверката била договорена от доста време, но единствената въпросителна била колко нощувки ще имат шведите в София. "Финландия никога не е била актуален вариант", каза още шефът на родната ни футболна централа.

България няма победа над Швеция от 1968-а година насам, а в последните си пет мача има само поражения без отбелязан гол. В квалификациите за Световното първенство през 2006-а година под ръководството на Христо Стоичков на загубихме с 0:3 в София (виж снимки от този мач) и в Стокхолм.

На финалите на Европейското първенство в Португалия пък при първия период на Пламен Марков шведите ни разбиха с 5:0 в Лисабон.

Последната победа на "трикольорите" над скандинавците е през далечната 1967 г., когато на 12 ноември побеждаваме като гости с 3:0. След тази дата можем да се радваме единствено на две равенства през 1974 (0:0 на Мондиала в Германия) и 1993 г. (1:1 в София в квалификация за САЩ94), а общият брой на головете в наша полза е повече от притеснителен - едва три.

"Срещу Северна Ирландия изиграхме едно добро първо полувреме и като първи мач за годината съм доволен. Даже самата среща не беше точно приятелска, тъй като ирландците играха доста твърдо. Но нека приемаме победата без излишна еуфория", подчерта Борислав Михайлов.

"В отбора се появиха доста нови момчета, а както се видя в последните минути на терена бяха трима на по 20 години. И въпреки това направихме няколко хубави контраатаки, което показва че младите имат бъдеще в отбора", каза още президентът.

"Самите ни футболисти осъзнават, че е много важно за всички да се класираме на Световното първенство. За някои от тях това може би ще бъде последен шанс да излязат на голямата сцена", завърши шефът на Централата.

Михайлов реагира остро на въпрос защо преговорите за премиите за евентуално класиране са отложени чак за месец март. Той допълни, че мачовете по пътя към ЮАР2010 започват чак през септември и до тогава има много време, както и доста неща могат да се изменят. Решението да се преговаря за премиите през март било лично негово.
Източник: netinfo.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини