България победи Северна Ирландия с 1:0

Пред 14 000 зрители България победи Северна Ирландия с 1:0 в контролна среща, която е първа за националите за новата година. Срещата е и повторен дебют на селекционера Пламен Марков, отбелязва Topsport.bg.
Попадението падна в 39-ата минута, след автогол на Еванс.

Срещата започна с едноминутно мълчание заради самолетната катастрофа на отбора на Манчестър Юнайтед преди 50 години, където загиват двама северноирландци.

Срещата се играе на лош терен, което затруднява действията и на двата отбора.

Едно от головите положения за националите бе пропиляно от Станислав Ангелов в 22-ата минута. Само две по-късно Тунчев стреля с глава, но за нещастие на бранителя на ЦСКА, кълбото бе избито от вратаря в корнер.

Победното падение падна в 39-ата минута, след като с блестящ пробив отляво на Мартин Петров, последва центриране и Еванс в опита си да изчисти кълбото, го заби в мрежата на Тейлър.

До края на полувремето не паднаха нови голове и "лъвовете" се оттеглиха с минималния аванс от един гол.

През втората част българските национали започнаха мотивирано и се заредиха атаки към вратата на Северна Ирландия. В 51-ата минута Бербатов бе в положение на засада и не успя да се възползва от ситуацията.

В 63-ата минута Тунчев се сблъска с Хийли и съдията Макдоналд отсъди нарушение, но след изпълнението на свободния удар северноирландците спечелиха корнер.

Двамата треньори направиха куп смени и на терена се появиха нови играчи, което промени постройката на терена.

В 72-ата минута Бербатов финтира умело бранител, кълбото попадна в Ивелин Попов, той стреля, но кълбото отиде в корнер, след намеса на бранител в зелено.

Патерсън затормози бранителите в червени екипи в 80-ата минута, но бе затворен и не се стигна до опасност пред влезлия през второто полувреме Иванков.

В последните десетина минути Станислав Ангелов не се възползва от изгодно положение, след като си затвори ъгъла и шутът му беше избит от бранител, а Домовчийски стреля слабо, след двойно подаване с Мартин Петров.

Така Пламен Марков дебютира с победа при връщането си на поста национален селекционер.

Източник: novjivot

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини