Марто с основна заслуга за победата на Сити в дербито на Манчестър

Българският национал Мартин Петров игра 87 минути и бе в основата на първия успех за Сити от 1974 година насам в дербито на Манчестър на стадион "Олд Трафорд". Мачът което завърши с победа 2:1 в полза на "гражданите".


Срещата на "Театъра на мечтите" започна с минута мълчание в памет на жертвите от самолетната катастрофа край Мюнхен преди 50 години. Играчите на Свен Йоран Ериксон, които победиха "червените дяволи" с 1:0 на "Сити ъф Манчестър", поведоха в резултата в 24-ата минута.


Мартин Петров проби по левия фланг, пусна страхотно извеждащо подаване между 4-ма играчи на Юнайтед към Стивън Айрлънд, който шутира към вратата на домакините. Едвин ван дер Саар изби топката, но тя попадна в Дарайъс Васел, който изведе Сити напред в резултата.


Българската звезда на "гражданите" изработи втория гол за гостите, след като негово центриране отдясно бе оползотворено от Бенжани Мварувари за 2:0 в 45-ата минута.

Мартин Петров бе заменен в 87-ата минута Хави Гаридо и получи бурните аплодисменти на феновете на "гражданите".


"Червените дяволи" стигнаха само до почетно попадение в последната 90-а минута чрез влезлия като резерва Майкъл Карик.

Последният триумф на Манчестър Сити на стадион "Олд Трафорд" бе на 27 април 1974 година, когато "гражданите" печелят с 1:0 след попадение Денис Лоу.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини