Областният съвет на БСП в Кърджали скочи срещу уволнението на директора на училището в Луличка

Кърджали бгвести получи декларация от БСП в Крумовград, подкрепена и от Областния съвет на БСП по повод уволнението на директора на  ОУ”Христо Ботев” в село Луличка Ангел Александров. Предоставяме декларация от БСП в Крумовград и позицията на Областния съвет на БСП.

ДО

РИО на МОН                                                                                         

гр.Кърджали

Копие: 

ОбС-Крумовград

Копие:

Цвета Караянчева - народен представител

Копие:                                                                                                

ПП”ГЕРБ”,Крумовград

                ДЕКЛАРАЦИЯ 

от Общински съвет на БСП-Крумовград

Относно:  уволнението на директора на  ОУ”Христо Ботев” с.Луличка Ангел Александров

Общинският съвет на БСП-Крумовград изразява своето остро възмущение и категорично се противопоставя на политическото уволнение на директора на ОУ”Христо Ботев” с.Луличка Ангел Александров. На обществото в общината за пореден път бе показано, че не е важно колко добър професионалист си и какви са оценките за теб. Важно е да бъдеш верен на ПП”ГЕРБ” и управляващите, без значение на качества, образователен ценз и опита, който имаш като професионалист.За РИО на МОН -Кърджали и неговите политически комисари, държавни служители е достатъчен аргумент, че А.Александров е зам.председател на ОбС на БСП и кандидат за общински съветник в листата на социалистическата партия на последните местни избори. Само за няколко месеца директорите на шест основни училища в общината са сменени и назначени активисти на управляващата партия.Целта и най-важното за ГЕРБ е да си уредят с ръководни постове “своите хора”, активисти на партията.

Не за първи път управляващи и силни на деня от други политически партии посягат на професионалиста А.Александров.

Предишните не успяха, но тези, злоупотребявайки със служебното си положение, абсолютно необосновано уволняват дисциплинарно директора на ОУ- с.Луличка! Какво друго освен изпълнение на политическа поръчка е факта, че за месец и половина се извършват 12 проверки в училището?!

Ние приемаме това уволнение като израз на политическа репресия! Време е да се сложи край на тези действия!

Обръщаме се към РИО на МОН - Кърджали и ПП”ГЕРБ”- стига повече уреждане на политически активисти на ръководни постове!

Върнете доверието на хората в истината!

Спрете политизирането на българското образование и върнете като приоритет професионализма!

м.април 2016г.  ОбС на БСП-Крумовград

______________________________________________________________________________________________

Областният съвет на БСП  Кърджали твърдо застава зад декларацията на ръководството  на  Българска социалистическа  партия в Крумовград и изразява своята категорична позиция , че уволнението на директора на ОУ "Христо Ботев"  е политическо. То е един пореден  явен опит за политизиране на българското образование, една порочна практика наложена от ПП ГЕРБ , която трябва да се прекрати незабавно. ОблС на  БСП настоява да се преразгледа разумно освобождаването на директора на ОУ "Христо Ботев" с.Луличка Ангел Александров

ОблС  на БСП, КЪРДЖАЛИ

Източник: kardjali.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини