Мюсюлманите в Ардино отбелязаха Мирадж Кандил

По повод мюсюлманския религиозен празник Мирадж кандил преди вечерната молитва в централната джамия в Ардино беше организирана специална програма. Тя започна с четене на айети от Коран-и Керим и Мевлиди Шериф от местни духовници, след което имаминът Орхан Якуб  направи молитва (дуа) и изнесе лекция по случай Свещената нощ Мирадж.

Мирадж кандили е нощ за ибадет, за размисъл, за добри дела Мирадж е юбилейна дата, в която любимия на мюсюлманите пророк Мохаммед се издига в небесата. В тази нощ Великият Аллах дарява своите раби, които се молят за опрощение на греховете си, с повече обич и увеличава благосклонността и опрощението си.
Религиозното събитие беше почетено от кмета на общината Ресми Мурад, председателя на общинския съвет Сезгин Байрям и секретаря инж. Кемал Алиев. След вечерната молитва всички присъстващи бяха нагостени с два казана пилаф, сготвено от местния майстор-готвач Субхи Шабан.

Продуктите за пилафа бяха осигурени от изпълнителния директор на фирмата за прежди и конфекция „Артекс” в Ардино инж. Сафет Илязов.

Гюнер ШЮКРИ

Източник: kardjali.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини