Дънди с напредък в Крумовград

Производството на медно-златен концентрат в мината в Челопеч е било малко над очакванията през първото тримесечие на годината. Това става ясно от отчета на канадския собственик Dundee Precious Metals (DPM). Причината за резултатите е по-високото съдържание на метал в преработената руда.

Като цяло произведените злато, мед и сребро от всички проекти на дружеството са били около или по-високо от прогнозата. Освен предприятието в Челопеч DPM има също работеща мина в Армения и металургичен завод в Намибия, чиито резултати са включени в отчета. Основен акцент за дружеството през тази година ще остане увеличаване на преработката на концентрат и повишаване на приходите в Набимия, по-нататъшна оптимизация на работата в Челопеч и започване на строителството на минно-преработвателния комплекс в Крумовград, където компанията има концесия за добив на златни руди.

През първото тримесечие на годината напредък е отбелязан и в Крумовград, става ясно от отчета. Компанията е получила окончателно одобрение за промяна на предназначението на земята, което й позволява да започне изкупуването на необходимите парцели. DPM очаква да приключи придобиването на земята и да получи строително разрешително през второто тримесечие на тази година. Плановете на компанията са да започне изграждането на мината и преработващите съоръжения през второто полугодие. Строителните работи ще отнемат около две години, преди да започне добивът в Крумовград. Инвестицията се оценява на 164 млн. долара.

Източник: http://www.capital.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини