Дънди Прешъс Металс с решителни мерки срещу пандемията, не намалява, а увеличава заплати

Златодобивната компания Дънди Прешъс Металс, която разработва находището Ада тепе край Крумовград, въведе решителни мерки срещу пандемията от коронавирус. Освен това тя не само не намали заплати на работници и служители,но и ги увеличи. Това заяви в онлайн брифинг за резултатите на компанията от четвъртото тримесечие на миналата година изпълнителния директор д-р инж.Илия Гърков. Д-р Гърков посочи, че в уславията на пандемия българските дружества на „Дънди Прешъс Металс“ в Челопеч и Крумовград въведоха строги противоепидемични мерки и продължават да ги изпълняват с нужното внимание и отговорност.  Сред мерките са: Поддържане на високо ниво на хигиена;  Задължително използване на маска за лице в затворени помещения, включително и при близък контакт с други хора на открити пространства;  Работа от дистанция, където е приложимо, грижа за служителите с хронични заболявания и възраст на и над 60 години.

Освен с грижа за здравето на служителите и местните общности, в дружествата на «Дънди Прешъс Металс» продължи фокусирането върху спазването на златните правила, прилагането на най-добри практики при работа и модернизирането на производствено оборудване с цел осигуряване на безопасност,подчерта д-р Илия Гърков.

Наред с противоепидемичните мерки в дружествата, Дънди Прешъс Металс подпомага и тези които се борят с пандемията.В партньорство с минния бизнес и чрез БМГК бяха приведени средства за покриване на транспортни разходи на правителствен самолет за доставка на лични предпазни средства.Бе оказана подкрепа  за МБАЛ “Пирдоп” , МБАЛ “Живот +“ – Крумовград, МБАЛ „Д-р Атанас Дафовски“ гр. Кърджали, УМБАЛ “Св. Екатерина” гр. София. Дарение бе направено за на бързи тестове за COVID-19 на МБАЛНП "Св. Наум" гр. София . Подкрепена бе оказана за СБАЛАГ „Майчин дом“  За районните полицейски управления в Пирдоп и Крумовград, както и за Гранично полицейско управление Крумовград, бяха осигурени лични предпазни средства за защита на служителите,съобщи д-р инж.Илия Гърков.

Дънди Прешъс Метълс направи  инвестиции в Община Крумовград за 1 600 000 лв. Те са насочени към  МБАЛ "Живот +" ЕООД в Крумовград ;за инфраструктурни проекти – рехабилитация и реконструкция на улици ;за  Медицински център „Никола Милчев“ – дарена линейка ;за  подкрепа на културни дейности и самодейни състави ;за  преустройство на помещения в ОДК за експозиция „Ада тепе“ за издирване на археологически паметници в селата Ковил, Джанка, Бараци, Хисар ; за осигуряване на вода и сондажи за вода в селища от общината.

Мерките за устойчиво развитие доведоха до наемането в “Дънди Прешъс Металс Крумовград” на  293 работници и служители, включително 45 жени;

Фондът за насърчаване и подпомагане на микро, малък и среден бизнес в Крумовград реализира редица инициативи.От началото на дейността на Фонда през юли 2019 г. са подкрепени 20 проекта ,а откритите работни места са 52. Обща стойност на подкрепените проекти – 3,596,930.56 лв.

Производствените резултати на рудник „Ада тепе” за последното тримесечие на миналата година са следните:добита руда-456,927 т.;преработена руда 213,428 т и получен концентрат 1516 т.За изтеклата година добитата руда е 1, 029,309 т,преработената руда е 890,738 т.,а полученият концентрат е 5,926 т.,отбеляза д-р инж.Илия Гърков.

Кърджали бг вести

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    По
    ПОТЪРПЕВШ ГРААЖДАНИН
    0 0
    07:57, 4 фев 2021
    На този му дайте само прожектори и самохвалство. То бива ама неговото отдавна прелива ли прелива. Осакатиха ни природата с тяхното присъствие в страната.
    Няма какво да лъже затова по скромно ще е ако се скрие веднъж завинаги.
Последни новини