13 °C

Дънди Прешъс Металс с решителни мерки срещу пандемията, не намалява, а увеличава заплати

Златодобивната компания Дънди Прешъс Металс, която разработва находището Ада тепе край Крумовград, въведе решителни мерки срещу пандемията от коронавирус. Освен това тя не само не намали заплати на работници и служители,но и ги увеличи. Това заяви в онлайн брифинг за резултатите на компанията от четвъртото тримесечие на миналата година изпълнителния директор д-р инж.Илия Гърков. Д-р Гърков посочи, че в уславията на пандемия българските дружества на „Дънди Прешъс Металс“ в Челопеч и Крумовград въведоха строги противоепидемични мерки и продължават да ги изпълняват с нужното внимание и отговорност.  Сред мерките са: Поддържане на високо ниво на хигиена;  Задължително използване на маска за лице в затворени помещения, включително и при близък контакт с други хора на открити пространства;  Работа от дистанция, където е приложимо, грижа за служителите с хронични заболявания и възраст на и над 60 години.

Освен с грижа за здравето на служителите и местните общности, в дружествата на «Дънди Прешъс Металс» продължи фокусирането върху спазването на златните правила, прилагането на най-добри практики при работа и модернизирането на производствено оборудване с цел осигуряване на безопасност,подчерта д-р Илия Гърков.

Наред с противоепидемичните мерки в дружествата, Дънди Прешъс Металс подпомага и тези които се борят с пандемията.В партньорство с минния бизнес и чрез БМГК бяха приведени средства за покриване на транспортни разходи на правителствен самолет за доставка на лични предпазни средства.Бе оказана подкрепа  за МБАЛ “Пирдоп” , МБАЛ “Живот +“ – Крумовград, МБАЛ „Д-р Атанас Дафовски“ гр. Кърджали, УМБАЛ “Св. Екатерина” гр. София. Дарение бе направено за на бързи тестове за COVID-19 на МБАЛНП "Св. Наум" гр. София . Подкрепена бе оказана за СБАЛАГ „Майчин дом“  За районните полицейски управления в Пирдоп и Крумовград, както и за Гранично полицейско управление Крумовград, бяха осигурени лични предпазни средства за защита на служителите,съобщи д-р инж.Илия Гърков.

Дънди Прешъс Метълс направи  инвестиции в Община Крумовград за 1 600 000 лв. Те са насочени към  МБАЛ "Живот +" ЕООД в Крумовград ;за инфраструктурни проекти – рехабилитация и реконструкция на улици ;за  Медицински център „Никола Милчев“ – дарена линейка ;за  подкрепа на културни дейности и самодейни състави ;за  преустройство на помещения в ОДК за експозиция „Ада тепе“ за издирване на археологически паметници в селата Ковил, Джанка, Бараци, Хисар ; за осигуряване на вода и сондажи за вода в селища от общината.

Мерките за устойчиво развитие доведоха до наемането в “Дънди Прешъс Металс Крумовград” на  293 работници и служители, включително 45 жени;

Фондът за насърчаване и подпомагане на микро, малък и среден бизнес в Крумовград реализира редица инициативи.От началото на дейността на Фонда през юли 2019 г. са подкрепени 20 проекта ,а откритите работни места са 52. Обща стойност на подкрепените проекти – 3,596,930.56 лв.

Производствените резултати на рудник „Ада тепе” за последното тримесечие на миналата година са следните:добита руда-456,927 т.;преработена руда 213,428 т и получен концентрат 1516 т.За изтеклата година добитата руда е 1, 029,309 т,преработената руда е 890,738 т.,а полученият концентрат е 5,926 т.,отбеляза д-р инж.Илия Гърков.

Кърджали бг вести

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

 • 1
  По
  ПОТЪРПЕВШ ГРААЖДАНИН
  0 0
  07:57, 4 фев 2021
  На този му дайте само прожектори и самохвалство. То бива ама неговото отдавна прелива ли прелива. Осакатиха ни природата с тяхното присъствие в страната.
  Няма какво да лъже затова по скромно ще е ако се скрие веднъж завинаги.

Хороскоп за 27.02.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Доверието, което сте изградили сред другите ще направи денят ви по-добър и успешен. С енергия и хъс ще успявате, а това ще ви мотивира за повече усърдие и последователност в действията. Доброто си настроение ще пренасяте и в личните си взаимоотношения, ще доминират чувства на добронамереност и взаимопомощ. Дано не се отдръпнете от някого заради неразбирането му.
27 фев 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Бъдете внимателни днес. Вероятността умишлено да ви заблудят е много голяма. Не се поддавайте на суетата си. Ще съжалявате, ако прибързано приемете отправено ви предложение. Личният ви живот постепенно приема желаната от вас насока. Успявате да извлечете най-доброто от това, което ви се предлага.
27 фев 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Ще се вдъхновите от свое постижение и ще се амбицирате да продължите напред. Запознанство с човек, чиито качества допълват вашите и е възможна дълготрайна връзка. Емоциите ще повишат настроението и ще се стараете повече за партньора си. Новина, свързана с работата ви. Подготовка за пътуване.
27 фев 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Ще се радвате на засилен интерес от страна на обкръжението си. Може би той е продиктуван от вашите чудесни идеи и предложения, с които ги изненадвате. Не правете нищо прибързано, а внимателно обмисляйте действията си. Всякакви спонтанни реакции от ваша страна за момента са нежелателни. Ведрият ви тон може да ви помогне неимоверно много. В къщи се нуждаят от вас.
27 фев 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Много детайли на другите ще убягват, но това ще ви носи предимство и ще вземате правилни решения. Също ще ви предпазва и от грешки. Стремете се към успеха и не отлагайте нищо по пътя към него. Денят носи сполука във всичко,с което се захванете. Притесненията ви скоро ще отпаднат и настроението ви ще бъде чудесно.
27 фев 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Предпочитате да прекарате този ден сред семейството си като обърнете специално внимание на по-малките членове. Ще успеете да изпълните плановете, които имате по отношение на конкретен проект. За предпочитане е да не възлагате на човек от обкръжението си задача, с която той не е съгласен. Така ще си спестите много повече неприятности..
27 фев 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Мислите ви са насочени предимно в дейността, която упражнявате. Нововъведения и промяна в организацията ще ви помогнат да повишите печалбата и да насочите час от финансите си за други неща. Жадувате за повече разнообразие и може да го постигнете, ако не се затваряте в себе си, а потърсите подходящите хора.
27 фев 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
С помощта на влиятелна личност или административна инстанция ще съумеете да разрешите отдавна тежащ ви проблем. Усилията ви в тази насока ще се увенчаят с успех, а това ще повиши и тонусът ви. Моментът е подходящ да си пуснете тото. Шансът е на ваша страна.
27 фев 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Мобилизирани сте и ще можете да покажете итинските си способности. Залогът е голям, пък и не ви е останало място за избор. Не бива да прекалявате със стремежа си да сте на върха на всяка цена. Еуфорията може да ви постави и в деликатна ситуация. Децата ще ви поднесат приятни изненади.
27 фев 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Въпроси от различно естество ще занимават представителите на знака, сред които по-важни са служебните, по бизнес и в подкрепа на здравето ви. Цените времето си и в тази връзка ще следвате стриктно програмата си. Позициите ви на работното място се стабилизират и това внася успокоение в напрегнатото ви ежедневие.
27 фев 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Ще се посветите на задача, която обмисляте от дълго време. Усърдието ви е гаранция за успех, каквото и да ви струва то. В личните си взаимоотношения бъдете търпеливи, докато се стабилизират отношенията ви с човека, който ви създава повече грижи. Радостна новина, свързана с децата.
27 фев 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Задълженията ви днес няма да ви натоварват, напротив. Имате желание и амбиция да се впуснете в сфера, нова за вас. Привлечени сте от възможност, свързана с инвестиции, но и перспективна. Обърнете повече внимание на отношенията си с човек, когото пренебрегвате, но въпреки това ви вълнува.
27 фев 2021
Последни новини