20 °C

Дънди Прешъс Металс с решителни мерки срещу пандемията, не намалява, а увеличава заплати

Златодобивната компания Дънди Прешъс Металс, която разработва находището Ада тепе край Крумовград, въведе решителни мерки срещу пандемията от коронавирус. Освен това тя не само не намали заплати на работници и служители,но и ги увеличи. Това заяви в онлайн брифинг за резултатите на компанията от четвъртото тримесечие на миналата година изпълнителния директор д-р инж.Илия Гърков. Д-р Гърков посочи, че в уславията на пандемия българските дружества на „Дънди Прешъс Металс“ в Челопеч и Крумовград въведоха строги противоепидемични мерки и продължават да ги изпълняват с нужното внимание и отговорност.  Сред мерките са: Поддържане на високо ниво на хигиена;  Задължително използване на маска за лице в затворени помещения, включително и при близък контакт с други хора на открити пространства;  Работа от дистанция, където е приложимо, грижа за служителите с хронични заболявания и възраст на и над 60 години.

Освен с грижа за здравето на служителите и местните общности, в дружествата на «Дънди Прешъс Металс» продължи фокусирането върху спазването на златните правила, прилагането на най-добри практики при работа и модернизирането на производствено оборудване с цел осигуряване на безопасност,подчерта д-р Илия Гърков.

Наред с противоепидемичните мерки в дружествата, Дънди Прешъс Металс подпомага и тези които се борят с пандемията.В партньорство с минния бизнес и чрез БМГК бяха приведени средства за покриване на транспортни разходи на правителствен самолет за доставка на лични предпазни средства.Бе оказана подкрепа  за МБАЛ “Пирдоп” , МБАЛ “Живот +“ – Крумовград, МБАЛ „Д-р Атанас Дафовски“ гр. Кърджали, УМБАЛ “Св. Екатерина” гр. София. Дарение бе направено за на бързи тестове за COVID-19 на МБАЛНП "Св. Наум" гр. София . Подкрепена бе оказана за СБАЛАГ „Майчин дом“  За районните полицейски управления в Пирдоп и Крумовград, както и за Гранично полицейско управление Крумовград, бяха осигурени лични предпазни средства за защита на служителите,съобщи д-р инж.Илия Гърков.

Дънди Прешъс Метълс направи  инвестиции в Община Крумовград за 1 600 000 лв. Те са насочени към  МБАЛ "Живот +" ЕООД в Крумовград ;за инфраструктурни проекти – рехабилитация и реконструкция на улици ;за  Медицински център „Никола Милчев“ – дарена линейка ;за  подкрепа на културни дейности и самодейни състави ;за  преустройство на помещения в ОДК за експозиция „Ада тепе“ за издирване на археологически паметници в селата Ковил, Джанка, Бараци, Хисар ; за осигуряване на вода и сондажи за вода в селища от общината.

Мерките за устойчиво развитие доведоха до наемането в “Дънди Прешъс Металс Крумовград” на  293 работници и служители, включително 45 жени;

Фондът за насърчаване и подпомагане на микро, малък и среден бизнес в Крумовград реализира редица инициативи.От началото на дейността на Фонда през юли 2019 г. са подкрепени 20 проекта ,а откритите работни места са 52. Обща стойност на подкрепените проекти – 3,596,930.56 лв.

Производствените резултати на рудник „Ада тепе” за последното тримесечие на миналата година са следните:добита руда-456,927 т.;преработена руда 213,428 т и получен концентрат 1516 т.За изтеклата година добитата руда е 1, 029,309 т,преработената руда е 890,738 т.,а полученият концентрат е 5,926 т.,отбеляза д-р инж.Илия Гърков.

Кърджали бг вести

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

 • 1
  По
  ПОТЪРПЕВШ ГРААЖДАНИН
  0 0
  07:57, 4 фев 2021
  На този му дайте само прожектори и самохвалство. То бива ама неговото отдавна прелива ли прелива. Осакатиха ни природата с тяхното присъствие в страната.
  Няма какво да лъже затова по скромно ще е ако се скрие веднъж завинаги.

Хороскоп за 13.05.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Не мислете за нищо, което ви натоварва и избягвайте хора, които ви създават притеснения. Посветете деня си на приятни занимания, за да се разтоварите от стреса. Направите ли го, ще имате спокоен ден в компанията на обичани хора. Други от вас ще се подготвят за гости от далече или сами ще пътуват.
13 май 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Днес ще берете плодовете на усилията от последните дни. Може да възникнат непредвидени ситуации,но с вродената си интелигентност и находчивост ще се справите с лекота. Вземете инициативата в свои ръце, за да сте сигурни, че ще изкарате една чудесна вечер.
13 май 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Днес сте изпълнени с енергия и желание за действие. Захващате се последователно с какво ли не, но успявате да го свършите по-най добрия начин. Затова ви съветвам да използвате момента и да изберете нещо наистина важно за професионалното ви развитие. Ще срещнете съпричастност и доброта, което е добър знак.
13 май 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Имате конкретни планове за този ден и сте твърдо решени да ги свършите, особено ако вече сте били възпрепятствани да го сторите. Добре ще е ако работите съвместно с други хора, които могат да ви бъдат полезни с ценни идеи и съвети. На ваш близък му предстои пътуване, ще ви се наложи да отделите време и за него. Добри финансови постъпления.
13 май 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Чувствате се объркани и се лутате ту в една ту в друга посока. Внимавайте ласкателствата на приближен човек да не ви подведат към необмислени действия. Спокойно можете да избягате от светската суета сред семейството си, което ще ви утеши с непринудеността си.
13 май 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Днес заложете на умението си да общувате. Ще ви донесе възможности за изява на талантите и подготвеността ви. Наред с добрите новини обърнете внимание на здравето си, което може да ви създаде проблеми. Притеснения са възможни и по линия на по-възрастните родители или близки хора.
13 май 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Доверието, с което се ползвате сред колегите си ще благоприятства участието ви в общ проект. Старанието ви е забелязано и в крайна сметка ще се отрази положително на финансите ви. Ще получите предложения, които с времето ще задълбочите в нови позиции. Може би трябва да се ориентирате в тази посока.
13 май 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Прибягвате до изпитани методи, за да постигнете целите си. Нека обаче това не става за сметка на някой, от чиято помощ скоро може да имате нужда. Опитайте се да бъдете в крак с времето, дори ако трябва да пренебрегнете ваши стари прийоми.
13 май 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Ако работата ви днес е свързана с контакти, бъдете сигурни, че ще успеете да свършите всичко точно така, както сте го планирали. Радвате се на подкрепата на близките си, които ще ви бъдат от полза със съвети по всяко време. Отношенията ви с любимия човек зависят в огромна степен от вас.
13 май 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Финансовите ви постъпления днес ще ви позволят да си отдъхнете. Разчитайте на приятелите си в евентуален труден за вас момент. Събират ви се доста предизвикателства, но са напълно във възможностите ви. При работа с валута бъдете внимателни. За някои от вас - пътуване в чужбина, или ще сте привлечени от някой, който се връща от там.
13 май 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Днес сте творчески настроени и съсредоточени в работата си. Сигурни сте в това, което правите и това проличава в добре свършената ви работа. Не се колебайте да използвате познанствата си относно разрешението на сериозен професионален въпрос.
13 май 2021

Хороскоп за Риби

Риби
С професионалният си подход към служебен проблем ще създадете нужната организация и условия за благоприятното му решаване. Не подценявайте качествата и на партньорите си, работете за общите си интереси и живейте в мир със себе си. Не бъдете мнителни, или поне не го показвайте.
13 май 2021
Последни новини