Момчетата на „Арда 2008“ с четири победи от четири мача

  Момчешкият отбор на клуба по водна топка  „Арда 2008“ се наложи безапелационно над  съперниците си в проведения през почивните дни в София първи кръг от държавното първенство.В група „Ц“,където бяха нашите състезатели се разпределяха местата от 11 до 15 то.

       Младите надежди на кърджалийския спорт играха срещу отборите на  „Ботев“ – Враца, „Дръзки „-Варна , ЦДНА-София и „Арда Уникум“. Срещу „Ботев“ нашите ватерполисти постигнаха победа с 14 на 10 в една изключително оспорвана среща. В следващия се  мач направиха безпомощни състезателите на „Дръзки“ и записаха победа с 16 на 1. Трета среща бе дербито между двата кърджалийски отбора – „Арда 2008“ и „Арда –Уникум“. Още в началото момчетата на „Арда 200/“ наложиха своя стил на игра и поведоха с 6 на нула. Отборът на +Арда Уникум“ успя да отбележи гол и се опита да вземе инициативата в сре3щата. Успехът им беше краткотраен, отборът на  „Арда 2008“ отбеляза три нови бързи гола и реши мача в своя полза. В самия край на срещата „Арда Уникум“ успя да отбележи втори гол . В крайна сметка мачът завърши при резултат 9 на 2 в полза на  „Арда 2008“. „Заряда на срещата беше огромен за момчетата. Въпреки убедителния резултат победата не дойде лесно. Изправихме се срещу добър и корав противник. Надиграхме ги  тактически ,освен отбелязаните девет гола имахме възможности за вкарването на още толкова. „, каза Величко Карабоюков, треньор на „Арда 2008“.

В четвъртия мач срещу отборът на ЦДНА ватерполистите на „Арда 2008“ постигнаха убедителна победа с 12 на 1. Така в четири срещи младите състезатели отбелязаха общо 51 гола и допуснаха едва 14 в свята врата. След първия кръг на държавния шампионат отборът на „Арда 2008“ заема първо място с 12 точки. На втора е „Арда Уникум“ с 9 точки.Трети е „Ботев“ – Враца ,четвърти е ЦДНА, а пети – „Дръзки“.

 Двата кърджалийски клуба се класираха на  първо и второ място в групата, което доказва силата на кърджалийската школа по водна топка. От два месеца тренираме по три пъти седмично в басейна в Златоград и резултатите вече са на лице. Надявам се, че децата в Кърджали ще имат възможност да тренират целогодишно като своите връстници в страната“, коментира Иван Кръстев, старши треньор на „Арда 2008“.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини