Йовковци отбелязаха Деня на Земята

На 22 април 2015 г. от 13.00 часа, възпитаниците на СОУ „Йордан Йовков” отбелязаха Световния ден на земята . Тази година международната кампания преминa под мотото „Време е да дадем пример”. Организатори на събитието са училищното ръководство, класните ръководители и учителите по природни науки.
Учениците и техните учители с ентусиазъм се включиха в почистването на училището и района около него. Младите йовковци споделиха, че искат да им бъде чисто, защото чистотата е здраве. Инициативата продължи и през следващите дни с презентация на предмети, изработени с рециклирани и природни материали, и радио предаване по темата за опазване на околната среда.
Първото честване на Деня на Земята се организира през 1970 г. от Гейлорд Нелсън, сенатор на щата Уисконсин (САЩ), след опустошителното действие на масивен нефтен разлив в Санта Барбара, Калифорния през 1969 година. Понастоящем, всяка година на 22 април, над 1 милиард души в 190 страни по света вземат участие в дейности посветени на Деня на Земята, акцентирайки върху нуждата да опазим природното наследство на нашата планета.

ИНФО Клуб School days
Снимки Клуб ФОТОграфия

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини