Кърджали отбеляза Деня на земята

С много усмивки и пролетно настроение премина в Кърджали празникът, посветен на Деня на земята-22 април. Кампаниата тази година е под мотото „Време е да дадем пример!”. Малко след 11,00 часа, водещите застанаха на сцената и припомниха, че за първи път Денят на земята започва да се чества през далечната 1970г.Всички участници бяха поздравени от главния експерт в отдел „Опазване на околната среда” в община Кърджали, ландшафтен архитект Анжела Василева, която пожела успех на участниците в състезанията.
В надпреварата по аранжиране на цветя се включиха няколко отбора. С много фантазия и усет към красивото, възпитаниците на кърджалийските училища оформиха своите цветни композиции, носещи усещане за пролет, ефирност и чистота. 
Паралелно на централния булевард ”България” срещу бившия паметник на Георги Димитров вървеше надпреварата по майсторско управление на велосипеди. Преди това се състоя и велообиколка на Кърджали, чийто инициатор за поредна година е ПГЕЕ „Капитан Петко Войвода”. В общоградския празник, посветен на Деня на земята, имаше и други изненади – мини викторина, прожекция на филми, заснети от ученици на Професионална гимназия по електроника. Нейни възпитаници в партньорства с ОДК подготвиха и регионалната работна среща "Земята - наш дом", на която бяха представени добри практики за екологичното образование на средношколците. Празникът, посветен на Деня на земята завърши с поздравителен концерт на състави на Обединен детски комплекс и СОУ „Отец Паисий”. На сцената пяха и танцуваха много деца на Кърджали с пожелание да живеят и растат в един по – чист и красив град. 

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини