Два ката хоро за Великден,отец Петър благослови яйцата на кърджалийчетата

Два ката хоро за Великден извиха в Попската градина мало и голямо. За единадесети пореден път  общината и обединен Детски комплекс организираха Великденски детски празник. Стекоха се деца и техните родители от целия град.

 Енорийският свещеник отец Петър, чете Евангелието на Йоан на пет езика. Той проследи чрез тях разпространението на християнската вяра сред православните народи. Енорийският свещеник благослови 510 боядисани яйца и десетки козунаци, дарени за празника.Първото яйце той даде на малката Никол.

В проповедта си отец Петър призова Господ да успокои душите на християните мъченици, които загиват под натиска на чужди вери. Той призова присъстващите да се помолят за благочестивия и мъченически български народ, за мирния и безметежен живот на децата на Кърджали,за всички кърджалийци без разлика от вяра и етнос.

 Яйцата бяха боядисани на Велики четвъртък в ОДК от младите хора от Детски и младежки парламент. Те се бяха нагърбили и със задачата да раздадат яйца и козунак на присъстващите на празника.

 Децата от ОДК благодариха на фирмите дарители „Яйцепром”,”Компакт” и „Роси”,спонсориращи за 11 пореден път тържеството.

  За доброто настроение се погрижи клоунът Роко Коко, който по Великден стана на 34 години.За присъстващите пяха Детската вокална група на ОДК и фолклорен състав от читалище „Родопски фар”.

Георги Кулов

Източник: kardjali.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини