Релижиьоз (монахинки)

Релижиьоз (монахинки)

Необходими продукти

Начин на приготвяне

Смесете 80 г масло, 1/4 литър вода и щипка сол в тенджера и бъркайте на слаб котлон, докато маслото се разтопи напълно. Снемете от котлона, добавете брашното навднъж и разбъркайте енергично. Върнете на котлона и бъркайте, докато тестото започне да се отлепя от стените и дъното. Бъркането става с дървена лъжица. Снемете от котлона и добавете едно по едно яйцата, като разбърквате добре след всяко. Оставете сместа да се охлади.

Охладената смес шприцовайте на по-големи и по-малки еклери в тава с хартия за печене. Добре е да ги изпечете в различни тави - малките в една, а големите еклери - в друга. Намажете еклерите отгоре с разбит жълтък с малко вода. Изпечете ги в загряна на 225 градуса. Печенето отнема до 15 минути или по-малко. Когато са готови, изключете фурната и оставете да изстинат на съвсем леко отворена врата на печката.

Разбийте 500 мл мляко със 75 г захар, 50 г брашно + 1 цяло яйце и 3 жълтъка добре, след това сложете крема на котлона и бъркайте, докато се сгъсти. Добавете ванилията и охладете крема. Може да го объркате с разбитите на пухкав сняг 3 белтъка.

Разполовете профитеролите и ги напълнете с крема, след като са напълно изстинали. Използвайте шприц за пълненето, ако е нужно.

Разтопете шоколада с малко масло. С шоколадовия крем слепете по 2 еклера - по-голям за основа и по-малък за върха. Отгоре също може да полеете с шоколад. По желание направете украса от шприцована сметана и поръсете с пудра захар.

Източник: gotvach.bg

Последни новини