Кмет и свещеник яхнаха ATV-та на Богоявление, небето се отвори над Кърджали

Кметът Хасан Азис и енорийският свещеник отец Петър яхнаха ATV-та и поведоха празничното литийно шествие на Йордановден. Времето бе с кърджалийци на Богоявление. Снегът, който вяля до края на празничната молитва секна и над града небето се отвори и грейна слънце. Миряните видяха в това божия поличба за добра година.

В храма „Св.Георги“ градоначалникът приветства кърджалийци.Той дойде въпреки високата температура и гнойната ангина.Неговите думи бяха изразени от отец Петър.Кметът Хасан Азис поздрави всички независимо от от религия и етнос с настъпилата 2015. г. Той пожала всеки кърджалиец работещ за благото на града да получи божието благоволение.

С помоща на „Крос клуб“-Кърджали градоначалник и свещеник яхнаха ATV-та и поведоха литийното шествие.Те бяха съпроводени от състезатели по мотокрос.В челото бяха и зам.кметът Иван Велев и ексдетпутатът Милко Багдасаров.

Шофирането бе предизвикателство за отец Петър,който качи машината на тротоара.Господ бе с него и той успя да стигне без проблеми до брега на Арда.

Тази година хвърлянето на кръста премина при перфектна организация.На брега на реката имаше екипи на Спешна Помощ,гражданска защита,Пожарната.

Отец Петър кръсти две кърджалийчета.Едното от тях ,четиригодишно бебе е дете на кърджалиец улявал кръста два пъти.

Десетки млади мъже от града се хвърлиха в реката за да хванат Разпятието.Пръв до него доплува деветнадесет годишния Флорент Ставилеци.

Градоначалникът дари победителят със сто лева.По толкова получиха и кръстените кърджалийци.За всички участници в надпреварата храмът „Свети Георги“ осигури по двадесет лева за поощрение.

Кметът отправи пожелания за здравоносна и плодоносна нова година.Отец Петър го допълни като каза,че кърджалийци винаги са били заедно в празник и делник.Никой не може да ни раздели и противопостави,категоричен бе енориския свещеник.

Георги Кулов

Кметът награждава победителят
Кметът приветства миряните в храма
Машината затрудни отеца
Кръщене на четиримесечното кърджалийче
Кръстът полетя в Арда
Флорент Ставилеци триумфира
Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Am
    aman be
    2 0
    13:46, 7 яну 2015
    какви са тия приветсвия в божия храм от кмета облякан като рокер и с каска в ръка!Нареден до попа !Слез Боже и си прибери верисиите !СРАМ

Още новини

Последни новини