Определени са меритe и пасищата за индивидуално ползване

Общинският съвет на Момчилград определи с решение размера и местоположението на мерите и пасищата за общо и индивидуално ползване, както и правилата за ползването им.

Решението е в съответствие с влезлите в сила промени в Закона за собствеността и ползването на земеделските земи. Списъкът с имотите за индивидуално ползване с категории и средните годишни рентни плащания за землището или общината се обявява в общината и кметствата и се публикува на интернет страницата на общината в срок до 1 март.

В така направените промени и допълнения на закона, мерите, пасищата и ливадите ще се разпределят на лица, които следва да са регистрирани животновъди с регистрирани по съответния ред в БАБХ животни. Те имат задължение до 10.03.2015 г. да подадат заявления по образец.

След разпределянето с правоимащите лица се сключват договори за ползване със срок не по-кратък от 5 стопански години. Средните рентни плащания за землищата и за общините на територията на област Кърджали са публикувани на интернет страницата на ОД "Земеделие" - гр. Кърджали.

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини