Стадион „Родопи“ готов до Международната среща на момчилградчаните

Емблематичният стадион „Родопи“ в Момчилград ще посрещне запалянковци от цял свят, пристигнали за Международната среща на момчилградчаните. Превърналата се в традиция среща на земляци, разпръснати по различни краища на света, ще се проведе за шеста поредна година и ще продължи цяла седмица, от 27 юли до 2 август. Модерното съоръжение трябва да бъде завършено до края на месец юни. След основната реконструкция "Родопи" ще бъде единственият по рода си стадион в областта с модерна дренажна и автоматизирана поливна система.Новото съоръжение ще пести от водата на града, като ще се използват дъждовните води от изкуствен водоем в квартал „Тракия“.

Стадион „Родопи“ ще разполага с 950 зрителски места, от които 100% покрити. Вече е изградена монолитната стоманобетонна конструкция, като над трибуните е направена метална козирка, покрита с термопанели. По проекта изцяло са ремонтирани съблекалните и административната сграда.

Предстои подновяване на настилките, монтиране на съоръжения за фитнес на открито. Лекоатлетическата писта ще бъде изградена с нова настилка, сертифицирана от IAAF(Международната асоциация на федерациите по лека атлетика).

В северозападната част на комплекса ще се изгради ново помощно футболно игрище. Проектирани са още ограда от телена мрежа, изкуствено осветление.

Предвидено е на стадион "Родопи" да бъде построена нова едноетажна сграда със застроена площ 145.30 кв.м в пространството между входа, пистата и помощното игрище. Сградата е решена във формата на кръгла шатра, за да позволи панорамен обзор към всички спортни площадки.

Идеята на община Момчилград е спортното съоръжение да се предостави на училищата в часовете по физкултура за пълноценно развиване на подрастващите. Ще се работи и за домакинство на елитни футболни клубове по време на подготвителните им лагери.

Проектът "Подобряване на центрове за спорт и свободно време в Община Момчилград" се финансира по Програмата за развитие на селските райони.

Източник: kardjali.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини