Обсъдиха културния календар на община Момчилград

Община Момчилград организира работна среща с културни дейци, представители на читалища, директори на училища и общественици във връзка с изготвянето на културния календар. На срещата бяха обсъдени разнообразни форми на извънучилищно обучение, развиване на таланти, поддържане на различни школи, клубове по интереси и др.

Кметът Акиф Акиф поздрави читалищните дейци и подчерта, че ролята и значимостта на читалищата за развитието на културата в община Момчилград е от важно значение. Той каза още, че местната власт ще продължава да подпомага културния сектор, за да бъдат обхванати повече деца и млади хора.

На провелата се в заседателната зала на Общината среща бяха дискутирани още културните календари на читалищата за настоящата година. Освен традиционните национални и религиозни празници, в тях са включени и специфични за различни населени места обичаи. За състоянието на читалищата тясна връзка ще поддържат кметове по населени места и читалищни дейци чрез периодични обходи на материалните бази. Участниците се обединиха около мнението, че хората имат желание да посещават читалищата и необходимост да запълнят свободното си време с културни дейности. Това може да стане с организиране на съвместни срещи с участието на родители и деца, представители на учебни заведения и читалища. Очакванията на община Момчилград са през 2015 г. културният календар да бъде по-богат на културни мероприятия.

На срещата стана ясно още, че в читалище „Нов живот“ ще бъдат извършени нови ремонтни дейности, за да се създаде уют и по-приветлива среда за децата, които репетират и изявяват желание да се включат в извънучилищни дейности.

Както е известно, до края на миналата година ОДК се помещаваше в стара сграда в близост до Професионална гимназия по машиностроене и лека промишленост „Васил Левски“, в която условията не бяха на нужното ниво. Огледът на администрацията тогава показа, че мазилката по стените е изронена, а заради неуплътненост на прозорците отопляването през зимния период ставаше изключително трудно.

Източник: kardjali.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини