Рехабилитират кръговото на входа на Момчилград

В края на миналата година започна изграждането и на новата пътна връзка с международния път към Гърция, която ще минава по нов мост над река Върбица

Започна рехабилитацията на пътната настилка на кръговото движение на входа на Момчилград откъм Кърджали. Ремонтът трябва да приключи до края на тази седмица, увериха изпълнителите на заданието.

Участъкът създаваше неприятности на шофьорите. От общинска администрация предприеха необходимите мерки с полагане на нов асфалт. Идеята е след приключване на новата пътна връзка между Момчилград и международния път към Гърция през ГКПП „Маказа-Нимфея“ да се кандидатства с работен проект за разширяване на кръговото движение, за да се улесни преминаването на превозни средства. Както е известно, участъкът поема потока за пътуващите между Кърджали и Крумовград, а до месеци – и за ГКПП „Маказа“.

Припомняме, че в края на миналата година община Момчилград стартира изпълнението на проект за изграждане на нова пътна връзка с пътя за прохода Маказа на българо-гръцката граница. Изпълнението му трябва да приключи до края на юли. Отсечката ще скъси разстоянието от Момчилград и Крумовград до ГКПП „Маказа“ с близо 10 км. В момента пътната връзка между двете общини и граничния пункт с Гърция се осъществява през спирка „Джебел“.

Новата пътна връзка ще бъде изградена от кръговото движение на входа на Момчилград и ще се свърже към международния път с мост над река Върбица към село Градинка. Пътното платно ще е с ширина 7 м, като ще има тротоар от едната страна за движение на пешеходци. Мостът над река Върбица ще е с дължина 168 м и ширина – 11.50 м. С триклонно пътно кръстовище ще се свързва с международното шосе. Ще бъде ремонтиран и надлезът над жп линията.

Очаква се изграждането на пътната връзка да даде сериозен тласък за икономическо оживление, а оттам и да повиши жизнения стандарт на момчилградчани. Надеждите са новото трасе да спомогне и за развитието на съседните общини в региона.

Източник: kardjali.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини