Шофьор умишлено блъсна полицайка пред резиденцията на Оланд

Шофьор умишлено блъсна с колата си и рани полицайка пред резиденцията на френския президент Франсоа Оланд в центъра на Париж тази нощ.
Автомобилът се движел в грешната посока по еднопосочна улица, предаде Ройтерс, като се позова на местни медии, цитирана от БТА.

Двама души били арестувани.

Полицайката е пострадала и е транспортирана в болница.

Инцидентът стана на фона на засилените мерки за сигурност във Франция след поредица ислямистки атаки миналата седмица, при които трима нападатели убиха 17 души, преди да бъдат ликвидирани от органите на реда.

За момента не е ясно дали инцидентът е свързан с тези терористични актове.

Представители на полицията не бяха открити за коментар.

Междувременно френските криминалисти откриха малка къща, наета от атентатора Амеди Кулибали седмица преди да вземе заложници в магазина за еврейски храни кашер в Париж, съобщи АП, цитирана от БНР.

Според публикуван доклад претърсването на къщата, наета от Амеди Кулибали, е позволило на полицията да идентифицира потенциален четвърти атентатор. Следователите са проследили парите и доставките на екипировка за тримата известни убийци, загинали при полицейските рейдове.

Представители на френската полиция са отказали да съобщят какво е открито в къщата, наета от Кулибали. Но в. "Паризиен" съобщи, че детективите са открили мотоциклет, който им е позволил да идентифицират четвърти човек, действал като съучастник на Кулибали.

Част от оръжията, използвани от братята Куаши и от Кулибали са били купени в Белгия, съобщиха местни медии вчера. Калашникът и противотанковият гранатомет, използвани от братята Куаши, са били закупени за по-малко от 5 000 евро. Картечният пистолет "Скорпио" на Кулибали, използван по време на обсадата, също идва от Брюксел.

Говорител на белгийската прокуратура не е могъл да потвърди тази хипотеза. По-рано беше съобщено, че белгиец се е предал сам на полицията в Шарльороа, като се е самоизобличил в съучастие с един от нападателите от атентатите в Париж, на когото е доставил автомобил и оръжие.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини