Задържаха двама за нетрезво шофиране, всеки трети проверен при спецакция е в нарушение

Двама са попаднали в полицейските управления в Джебел и Ардино за управление на автомобили след употреба на алкохол.

42-годишна, която се придвижвала с „Фолксваген“, била проверена около 1,30 часа тази нощ в Джебел. Тестът за алкохол отчел 2,78 промила.

Около 21,20 часа на разклона за село Сухово бил спрян лек автомобил „БМВ“, управляван от 56-годишен. Пробата на водача за алкохол с техническо средство показала 1,40 промила.

Водачите са били задържани за срок до 24 часа. В РУ-Джебел и РУ-Ардино са образувани бързи производства.

Автомобил с прекратена регистрация е бил засечен в хода на специализирана операция в областта. 29-годишен се придвижвал със „Сеат“ и бил проверен на 3 август около 18 часа в село Стремци. При направена справка станало ясно, че моторното превозно средство е със служебно прекратена регистрация. В РУ-Кърджали е започната проверка по чл.345, ал.2 от Наказателния кодекс.

Още 232 моторни превозни средства са били проверени по време на операцията с цел ограничаване на предпоставките за пътни произшествия, контрол на водачите и пешеходците за спазване на правилата за движение.

Констатирани са били 84 нарушения на ЗДвП, съставени са били 8 акта и 48 фиша. Заснети са били 28 клипа за превишена скорост и ще бъдат съставени електронни фишове.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини