Обама и Камерън заедно срещу терора и за натиска върху Русия

Барак Обама и Дейвид Камерън обещаха общ фронт срещу тероризма и натиск върху Русия.
Британският премиер Дейвид Камерън и американският президент Барак Обама обещаха общ фронт срещу джихадистите след атентатите във Франция в съвместна статия, публикувана в днешния брой на "Таймс", предаде БТА.

Сигурността е необходима за доброто състояние на икономиката и САЩ и Великобритания ще работят заедно срещу тероризма, заявяват двамата държавни лидери в навечерието на посещението на Камерън във Вашингтон.

"Ще продължим да се изправяме заедно срещу тези, които заплашват нашите ценности и нашия начин на живот", пишат те.

"Когато ценностите, на които държим станаха жертва на жесток атентат в Париж, светът отговори в един глас. Ще победим тези варвари убийци и тяхната изкривена идеология, която се опитва да оправдае убийството на невинни", обещават двамата държавни глави.

Тези, които опитват да унищожат свободата на словото с насилие, ще открият, че само правят по-силни гласовете, които искат да заглушат, подчертават те.

Великобритания и САЩ ще продължат и да оказват натиск върху Русия с цел уреждането на кризата в Украйна по дипломатически път, подчертават Обама и Камерън. Те определят действията на Москва като агресивни и заявяват, че ще продължат да им се противопоставят.

"Ако позволим да останат ненаказани подобни фундаментални нарушения на международното право, ще пострадаме от последвалата нестабилност", смятат те.

"Изпратихме недвусмислен сигнал, че международната общност няма да подкрепи опитите на Русия да дестабилизира Украйна", смятат Обама и Камерън.

Лондон и Вашингтон ще продължат и занапред да оказват помощ на Киев в укрепването на икономиката и демокрацията, подчертавайки, че сигурността и просперитетът вървят заедно

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини