Бракониери убиват на Стръмни рид докато авджии протестират

Крак от убито от бракониери еленче намериха на Стръмни рид в близост до ловна вишка и хранилка.Кракът е отрязан.Има следи,че животното е одрано на място.Това е поредният случай на открити останки от дивеч,намерени от живеещия до кулата Хасан Тахиров. Миналата година той откри глава на сърнак.
Районът е граничен мужду две ловни дружинки от Кирково и Мочилград. И двете членуват в станалото известно с протестите си ловно сдружение „Родопи“. Ще припомним,че ловците от „Родопи“ снеха доверието си от ръководството на Горското стопанство в Момчилград заради спор с ловното сдружение „Ахрида“.
Вместо да се правят митинги, по добре е да се води борба с бракониерите. Готов съм да купя и даря на авджиите месо,само да не убиват безжалостно тези красиви създания. Отношението ни към животните,предопределя и отношението ни към хората, смята Хасан Тахиров.
Той е скандализиран и от факта, че местни велможи стрелят по защитения от закона белоглав лешояд. Храня птиците от години. Събират се по десет-петнадесет. Кръжат над дома ми. За съжаление намирам убити птици.И това се прави за кеф, от хора,укоито се смятат за безнаказани, каза още Хасан Тахиров.
Георги Кулов

Хасан Тахиров
Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Ло
    ловец
    1 -2
    14:13, 14 яну 2015
    Този крак на снимката е от диво прасе а не от еленче

Още новини

Последни новини