Новогодишното послание на бизнеса:Да превърнем Кърджалийския край в рай!

Инж.Фахри Идриз призова бизнесът в Кърджали към единодействие

Да превърнем Кърджалийския край в рай!Около това новогодишно послание се обедини бизнес-елитът на Кърджалийска област. Десетки предприемачи, представляващи всички работодателски организации се събраха за първи път заедно на историческа среща в ресторант „Ида” на новогодишен бал. Той бе организиран по инициатива на Конфедерацията на индустриалците и работодателите в България-клон Кърджали с председател инж.Фахри Идриз. На поканата му се отзоваха зам.-председатели и членове на ръководствата на Кърджалийската търговско промишлена палата, Стопанска камара-Кърджали, Строителната камара-Кърджали, Съюзът за стопанска инициатива-Кърджали, Асоциацията по туризъм „Перперикон”. Сред присъстващите бе асистент дистрикт гуверньорът на Ротари движението за региона Панайот Панайотов, президентът на Ротари клуб-Момчилград Дарина Зотева, и др. Специален гост бе изпълнителния директор на турския холдинг „Теклас” Неби Анъл.

Събрали сме се да градим мостове, а не преградни стени. Това е мисията на бизнеса в Кърджали.Днес в Кърджали даваме урок по сплотеност на всички организации в България и показваме как можем да се обединим за една кауза. Днес може да сме в началото на пътя, но важна е посоката, а ние сме убедени,че тя е правилна. Това заяви в приветствието си председателят на КРИБ-Кърджали инж.Фахри Идриз. Вярвам,че съвършенството съществува,а именно в нашите сърца и души, които винаги са отворени да послушат ближния, себеподобния и при нужда да му се притекат на помощ. Ето това е изражението на човешкото съвършенство и черешката между човешките взаимоотоношения, каза още председателят на КРИБ-Кърджали.

Той призова присъстващите бизнесмени:Нека винаги да се вслушваме във вътрешния си глас и да вярваме в добруването,да градим добро,да бъдем дружелюбни колеги и да се помагаме един на друг.

Конфуций е казал,че не всеки може да бъде знатен,красив,богат,но всеки може да бъде добър и да върши добрини всеки ден,подчерта Фахри Идриз.

Собственикът на комплекс „Ида” и символичен домакин Себахатин Гьокче също приветства присъстващите.От името на КРИБ той припомни,че организацията е навършила три и половина години.Посочи,че КРИБ в Кърджали е учредена от броени фирми.Днес в нея членуват над сто фирми, в които работят около 10 000 души. Сред членовете е и най-големият работодател за областта „Теклас-България”. Гьокче призова присъстващите да се сплотяват в силна организация, каквато е КРИБ, по подобие на техните колеги в съседните Турция и Гърция.

В специално приветствие , зам.-председателят на Кърджалийската търговско промишлена палата Джевдет Адем припомни девизът изписан на Народното събрание:”Съединението прави силата”. Тази вечер сме обединени.Нека бъдем и в бъдеще.В условията на тежка икономическа криза на нашите плещи лежи развитието на региона.Обединени да гледаме напред, призова Джевдет Адем.

Доаенът на работодателите в Кърджали Васил Байданов прочете приветствие към присъстващите от Председателят на Управителния съвет на КРИБ Кирил Домусчиев и изпълнителния директор Евгений Иванов. В него се отправят пожелания за успешна 2015 г. Специална благодарност се изказва на инж.Фахри Идриз:Бихме желали да отправим нашите най-искрени поздравления към Вас,г-н Идриз,в качеството Ви на председател на УС на КРИБ-Кърджали за Вашия голям принос за развитието и утвърждаването на КРИБ на регионално ниво и за постигнатите успехи по отношение на разрастването на КРИБ-Кърджали през изтеклата година,се казва в поздравителния адрес.

Георги Кулов

Работодатели от различни организации си стиснаха ръцете
Васил Байданов чете приветствие от централата на КРИБ
Почерпката
Източник: kardjali.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини