„Ръка за помощ” зарадва славейковци в Деня на доброволеца

На 5 декември честваме Международния ден на доброволеца. По традиция младите добротворци от детското благотворително движение „Ръка за помощ” при СОУ „Петко Рачов Славейков” с ръководител Снежана Сиракова подготвят множество акции. Още в ранната сутрин те чакаха своите малки и големи съученици, както и преподавателите си, с ръчно изработени от самите тях сувенири и им ги подариха. Идеята им е да подарят частица от себе си, да дарят радост и усмивка на хората, с които общуват всеки ден. Сувенирите са тематични – елхово клонче със снежинка, апликирани елхички с късмети, изрисувани шишарки. Много от родителите на по-малките ученици, оставяйки децата си на училище, също си тръгнаха стоплени от милия жест.
Малко по-късно заедно с директора Милко Багдасаров децата от „Ръка за помощ” украсиха символично една от елхите в училището.
Коледните празници винаги са повод за всички хора да извършват добри дела, да отделят време и средства, да полагат усилия за благотворителност. Децата от „Ръка за помощ” приканват да сме добри всеки ден от годината, а не само по празници. Да радваме близките си с по нещо малко винаги, когато можем.

На 5 декември отбелязваме Международния ден на доброволеца. За първи път той се чества през 1985 г. по инициатива на ООН, когато световната организация приканва правителствата и неправителствените организации във всички страни да изкажат уважението и благодарността си към доброволците и да дадат по-голяма гласност на дейността им.

На този ден обществото отдава своята почит към хората, които с безвъзмездния си труд помагат за подобряване на живота на уязвимите и нуждаещите се от помощ, с което допринасят светът да се превърне в по-мирно и безопасно място.

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини