Язовир "Кърджали" има свободен обем, няма опасност от преливане

Язовир "Кърджали" разполага с достатъчен свободен обем, на 17 сигнала за произшествия след обилните дъждове се отзоваха огнеборци и спасители, предаде кореспондентът на БГНЕС за региона.

Водният приток днес в язовира е 200 куб. метра, докато вчера достигаше 470 кубика в секунда, водоемът има 65 млн. куб. метра свободен обем и няма никаква опасност от преливане, заяви началникът на Язовирския район Иван Делчев. От ОД на МВР съобщиха, че са реагирали на 17 сигнала за произшествия, като 13 от тях са били за отводняване на мазета на жилищни сгради, училище и държавна институция. В района на село Овчево са отстранени паднали дървета и свлечена земна маса в три участъка. Запален комин на жилищна сграда е бил загасен от огнеборците в Кърджали. Общо 35 пожарникари и спасители са се включили в овладяването на аварийните ситуации. Областният управител Илия Илиев и началникът на "Пожарна безопасност" Христо Тодоров извършиха оглед на пропадналия участък от пътя за село Софийци. Там водите на джебелската Дива река са изровили част от пътя, но трасето е допустимо за преминаване, информираха от администрацията.

Пожарникари и доброволци в Крумовград бяха заедно в аварийна ситуация, съвместната им операция днес беше посветена на Международния ден на доброволеца – 5 декември. Смесеният екип от дежурната смяна в пожарната и четирима доброволци започна работа в 8,45 ч. След инструктаж за плана на занятието с моторна резачка е отстранено паднало дърво на пътното платно на ул."Христо Ботев" в града. Доброволното формирование в Крумовград, в което са включени 10 души, е участвало и в реални критични ситуации, посочиха от регионалния пресцентър на МВР в Кърджали. Само преди два дни доброволците подпомогнаха пожарникарите при потушаването на горяща селскостопанска постройка в село Аврен, а след локализацията на огъня се заеха и с разчистването на мястото на произшествието.

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини