Интегрираният план за градско развитие влиза в ОбС

Интегрираният план за градско възстановяване и развитие ще бъде разгледан на предстоящата сесия на ОбС в Асеновград. Съветниците ще умуват върху предложените три зони за въздействие - зона с преобладаващ социален характер, зона с висока обществена значимост и зона с потенциал за икономическо развитие.

Зоната с преобладаващ социален характер ще обхваща кв. „Запад”, на север продължението на ул. „Стоян Джамсъзов”, а на юг - ул. „Шейново”, на изток - бул. „България” и ул.”6-ти януари”, а на запад - кварталите „Шипка”, „Тракия”, „Васил Левски” до „Чинара”. 

Втората зона, тази на публичните функции с висока обществена значимост, е съсредоточена предимно в широкия център, пазара, района между реката и ул. „Ал. Стамболийски”,  до кв. „Баба Тонка”.

Зоната с потенциал за икономическо развитие ще обхваща промишлената зона „Изток”, като ще започва от Старите гробища и ще обхваща пътя за Садово – от едната страна, ул. „Цар Иван Асен II” – от другата, и ще стига до складовата база на Булгартабак.

Интегрираният план за градско възстановяване и развитие бе представен на публично обсъждане. Пред присъстващите бяха представени готовият порект, целевият и проблемен анализ, изготвен в рамките на проекта, предложените зони за въздействие и визията.

Заседанието на местния парламент ще се проведе на 19 ноември, сряда, от 9 часа.

Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини